Θρήνος στην κηδεία του 43χρονου αστυνομικού – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

advertisement

Η κηδεία έγινε παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια.

Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε το μεσημέρι, στο χωριό Ιτέα Φλώρινας, μέσα σε κλίμα οδύνης για τον 43χρονο αστυνομικό Ηλία Κωστένη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από συμπλοκή με Αλβανούς κακοποιούς.

Μία ήταν η σφαίρα του πολεμικού καλάσνικοφ, που αφαίρεσε τη ζωή του 43χρονου υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη.
Η πύλη εισόδου του τραύματος αναδεικνύει πως αν ο πατέρας του 12χρονου κοριτσιού, φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, θα αυξάνονταν κατά πολύ οι πιθανότητες να κρατηθεί στη ζωή.

Η μοιραία σφαίρα έχει πλήξει τον άτυχο αστυνομικό πισώπλατα όταν προσπαθούσε να καλυφθεί από τα πυρά του δράστη.
Πύλη εισόδου, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ήταν η οσφυική χώρα, κάτω αριστερά. Πολύ πιθανόν ο 43χρονος αστυνομικός να έτρεχε σχεδόν σκυφτός για να αποφύγει τα πυρά. Η σφαίρα φαίνεται πως βρήκε αντίσταση σε κάποιο ανθρώπινο οστό, έπληξε πολλά ζωτικά όργανα, βγήκε από τη μασχάλη, πάνω δεξιά, χτυπώντας και τον αγκώνα του αστυνομικού. Το βλήμα έπληξε τον 43χρονο από απόσταση που υπολογίζεται μεταξύ 5-10 μέτρων.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, δεν μπορούν φυσικά να εκτιμήσουν τι θα γινόταν αν φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ωστόσο αναφέρουν ότι η πύλη εισόδου του βλήματος ήταν σε σημείο του σώματος που θα καλυπτόταν από αλεξίσφαιρο γιλέκο, αν ο άτυχος αστυνομικός το φορούσε.