ΚΚΕ: περιοδείες -συζητήσεις για την υγεία

advertisement

Οι Τομεακές Επιτροπές Αχαΐας του ΚΚΕ διοργανώνουν περιοδείες -συζητήσεις σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και  σχολές Υγείας σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Το ΚΚΕ παλεύει για την ανατροπή του καπιταλισμού, που αντιμετωπίζει την Υγεία – Πρόνοια, άρα και το φάρμακο, σαν εμπόρευμα, με στόχο την κερδοφορία των πολυεθνικών ομίλων. Ταυτόχρονα, προβάλλει τους εξής στόχους πάλης για την Υγεία και την Πρόνοια, και για το Φάρμακο:

 

Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία – Πρόνοια. Κοινωνικοποίηση όλων των επιχειρηματικών μονάδων που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για σύγχρονη και ποιοτική λειτουργία τους.

Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εξετάσεις, θεραπείες, υγειονομικό υλικό σε όλους χωρίς προϋποθέσεις (σχέση εργασίας, χρόνος εργασίας, αριθμός ενσήμων).

Κατάργηση όλων των πληρωμών -άμεσων ή έμμεσων- και κάθε μορφής συμμετοχής από τους ασθενείς για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, περίθαλψη.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, στο υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό και σε όλα τα είδη που σχετίζονται με ιατρικές, εργαστηριακές, φαρμακευτικές και προνοιακές παροχές.

Χορήγηση βιβλιαρίου ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους άνεργους, ανασφάλιστους, μετανάστες και τις οικογένειές τους.

Να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον κλάδο Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, των εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών.

Για όσο χρονικό διάστημα τα ασφαλιστικά ταμεία παρέχουν υπηρεσίες Υγείας στους ασφαλισμένους να αναλάβει το κράτος την πλήρη και επαρκή χρηματοδότησή τους, ώστε να μην υπάρχει καμιά συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων και των ασφαλισμένων για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, νοσηλεία, κ.λπ.

Ενιαίος, κρατικός φορέας έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και διάθεσης φαρμάκων, υγειονομικού και αναλώσιμου υλικού, βιοϊατρικής τεχνολογίας, τεχνολογικών βοηθημάτων και τεχνητών μελών για τους αναπήρους δωρεάν στα πλαίσια του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Τα φάρμακα να διατίθενται μέσω των φαρμακείων των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των κρατικών φαρμακείων στις συνοικίες που θα είναι συνδεδεμένα με τα Κέντρα Υγείας.
Η συνταγογράφηση των φαρμάκων να γίνεται με κριτήριο την αποτελεσματικότητά τους με βάση την επιστημονική γνώση του γιατρού.

Η απόκρουση των αντιλαϊκών σχεδίων στο χώρο της Υγείας απαιτεί το συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων για ένα σύστημα υγείας καθολικό, ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με στόχο να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΩΝ

•    Δευτέρα 9/12/13, στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας και στο 409, στις 9:30, με τον    Καραθανασόπουλο Νίκο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας.
•    Δευτέρα 9/12/13, στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας Καλαβρύτων, στις 10:00πμ, με τον Ασπρούλια Βασίλη, στέλεχος του ΚΚΕ.
•    Δευτέρα 9/12/13, στην ΣΕΥΠ στο ΤΕΙ    Πάτρας, στις 11:00πμ, με την Χαχάμη Ζωή, μέλος της Τομεακής Επιτροπής του τομέα ΑΕΙ-ΤΕΙ του ΚΚΕ.
•    Τρίτη 10/12/13, στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας, στις    9:30π, με τον Μπέτση Σπύρο, γραμματέας του εδαφικού τομέα Αχαΐας και μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
•    Τρίτη 10/12/13, στο Καραμανδάνειο, στις 10:00πμ, με την Λαβράνου Μαρίνα, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
•    Τετάρτη 11/12/13, στο Νοσοκομείο Αιγίου, στις    12:00μμ, με τον Λαϊνά Χρήστο, μέλος της Τομεακής Επιτροπής του εδαφικού τομέα Αχαΐας.
•    Πέμπτη 11/12/2013, στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας    , στις 10:00πμ, με τον Στάμο Παύλο, μέλος της Τομεακής επιτροπής του εδαφικού τομέα Αχαΐας του ΚΚΕ.