“Πρωτοβουλία για την Πάτρα” για το Θαλάσσιο Μέτωπο: “Στο ίδιο κακοπαιγμένο έργο θεατές…”

advertisement

«Τις τελευταίες ημέρες ο Πατραϊκός λαός έχει γίνει ξανά θεατής σε ένα χιλιοπαιγμένο και κουραστικό έργο που τιτλοφορείται “Θαλάσσιο Μέτωπο της Πάτρας”. Κατά την χθεσινή συνέντευξη που έδωσαν ο διορισμένος ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκας και ο “πολύς” Διευθύνοντας Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ. κ. Πλατυκώστας επανέλαβαν την κυβερνητική πρόθεση για παραχώρηση στην πόλη περίπου 350 μέτρων που ξεκινάνε από την οδό Γούναρη και φτάνουν μέχρι το μόλο της Αγίου Νικολάου.»

Αυτά τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Πρωτοβουλία για την Πάτρα» και προσθέτει χαρακτηριστικά:

«Η στάση του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκα κρίνεται το λιγότερο αινιγματική, αφού φέρεται ωσάν κυβερνητικός τοποτηρητής και όχι ως σύμμαχος και συμπαραστάτης της πόλης και του πάγιου και δικαίου αιτήματος της. Ο κ. Αγγελάκας δεν θα πρέπει να λησμονεί πως η κεντρική εξουσία, έχει δώσει σαφείς και ρητές δεσμεύσεις στην πόλη της Πάτρας και θα πρέπει να κρατήσει τον λόγο της. Κάθε μορφή υπαναχώρησης από τον αρχικό σχεδιασμό αποτελεί τουλάχιστον μνημείο μεροληψίας και στρεβλής διαχείρισης. Ο δε κ. Πλατυκώστας, πρωταγωνιστής της ποινικοποίησης της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, φαίνεται πως ξέχασε αυτό που εγγράφως δήλωνε ο ΟΛΠΑ, ότι ουσιαστικά το θαλάσσιο μέτωπο έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Πατρέων και τυπικά μόνο απομένει η υπογραφή της σύμβασης.»

Και προσθέτει η «Πρωτοβουλία»:

«Απορίες και έντονα ερωτηματικά, όμως, προκύπτουν και από την διγλωσσία του κ. Χριστόπουλου, ο οποίος προ μερικών εβδομάδων και μετά την επίσκεψη του κ. Βαρβιτσιώτη στην Πάτρα αποδέχθηκε ασμένως την πρόταση του Υπουργού Ναυτιλίας περί απόδοσης 350 μέτρων στην πόλη. Προφανώς ο κ. Χριστόπουλος, αναλογιζόμενος και την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, δείχνει να αναδιπλώνεται δηλώνοντας τώρα μη ικανοποιημένος από μια τέτοια εξέλιξη. Την χαρακτηρίζει μάλιστα “υποτιμητική”, λησμονώντας ότι μετά την έλευση Βαρβιτσιώτη ήταν εκείνος που συμβούλευε την Δημοτική Αρχή να την κάνει αποδεκτή. Οι τεθλασμένες γραμμές και η λογική της προσαρμοσμένης γνώμης κατόπιν γεγονότων έχει αποτελέσει εδώ και καιρό την “ιδεολογική πλατφόρμα” του κ. Χριστόπουλου, ο οποίος συνεχίζει να αντιμετωπίζει τα φλέγοντα ζητήματα της πόλης με περισσή προχειρότητα, “κλείνοντας το μάτι” ταυτόχρονα στις μικροπολιτικές του στοχεύσεις.»

Τέλος σε δήλωσή του, ο επικεφαλής της παράταξης κ. Ανδρέας Τζουραμάνης τονίζει πως «η “Πρωτοβουλία για την Πάτρα” πρωτοστάτησε εξαρχής στις σχετικές διεκδικήσεις με ενεργό συμμετοχή σε όλες τις προσπάθειες. Η πόλη της Πάτρας συνδυάζει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να την κάνουν να ξεχωρίσει και να εξελιχθεί οικονομικά με αναγέννηση του θαλασσίου μετώπου της. Σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, η επίλυση αυτού του χρόνιου θέματος θα σηματοδοτήσει για την πόλη της Πάτρας αλλά και για τους κατοίκους της μια νέα εποχή, καθώς και την έναρξη μιας άλλης αναπτυξιακής προοπτικής που σχετίζεται με την ενίσχυση του ρόλου της και ως αστικού τουριστικού προορισμού. Το τρίτο μεγαλύτερο αστικό συγκρότημα της χώρας και οι πολίτες του, δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι η Πάτρα αντιμετωπίζεται ως υποδεέστερη πόλη. Ζητάμε το αυτονόητο: να υλοποιηθούν οι διαχρονικές δεσμεύσεις της Πολιτείας για την οριστική απόδοση του συνόλου του θαλασσίου μετώπου στο Δήμο Πατρέων και στους δημότες αυτού.»