Πάτρα: Μ. Αγγελάκας “Δήμος και Περιφέρεια δεν έχουν διάθεση να συνεργαστούν για το Θαλάσσιο Μέτωπο”

advertisement

«Είμαι πρόθυμος να συμμετάσχω στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να παρουσιάσω και να συζητήσω την κυβερνητική πρόταση για την αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, παρά το ότι οι εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αρνούνται, μέχρι σήμερα, να την ακούσουν, έστω κι αν αυτή βασίζεται, κυρίως, στη μελέτη του καθηγητή κ. Παππά, την οποία επικαλείται ο Δήμος».

Αυτό ανέφερε, σήμερα το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Αγγελάκας, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΠΑ. Κώστα Πλατυκώστα, των προτάσεων για τη διαμόρφωση και αξιοποίηση της παραλιακής και της λιμενικής ζώνης της πόλης, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, παρουσία εκπροσώπων μεγάλου αριθμού φορέων της Πάτρας.

 

Ο κ. Αγγελάκας, τονίζοντας ότι η πρόταση έχει το χρονικό περιθώριο να τροποποιηθεί, να βελτιωθεί και να συνδιαμορφωθεί από τους τοπικούς φορείς και όχι από εξωγενείς παράγοντες, ανέφερε ότι, μετά από χρόνια στασιμότητας, επιτέλους, έρχεται μία πρόταση, που έρχεται να αντιπαρατεθεί σε μία μη πρόταση, από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μια πρόταση, που τα βασικά της χαρακτηριστικά επικεντρώνονται:

• Στον αναπτυξιακό χαρακτήρα για την οικονομία της πόλης και της περιοχής.

• Διασφαλίζουν τη χρηματοδότηση και την εκτέλεση έργων που συμβάλλουν στην παραγωγή αποτελεσμάτων για τη πόλη.

• Δημιουργούν θέσεις εργασίας που αποτελούν ανάγκη για την κοινωνία της Πάτρας.

• Συμβάλλουν στην ποιότητα ζωής των Πατρινών, παραχωρώντας μέρος του μετώπου στο Δήμο Πατρέων και πραγματοποιώντας παρεμβάσεις (χώροι αθλοπαιδιών, ποδηλατόδρομοι, χώροι πρασίνου, χώροι αναψυχής) και στο υπόλοιπο μέρος του μετώπου.

• Δίνει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, η διαχείριση του οποίου δεν πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο προεκλογικής αντιπαράθεσης κατά τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

• Ανταποκρίνεται στο αίτημα 53 φορέων, οι οποίοι ζητούν από όλους τους εμπλεκόμενους άμεση λύση και όχι αναβολές και περιττά λόγια.

Καταλήγοντας, ο Γενικός Γραμματέας επεσήμανε ότι όλοι οι αρμόδιοι ή ενδιαφερόμενοι φορείς πρέπει σε διάστημα 10 ημερών να καταθέσουν τις απόψεις τους, ώστε να διαβιβαστούν στα συναρμόδια Υπουργεία και να προχωρήσουμε στην απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση.

ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΔΗΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης σε δήλωσή του για τη νέα σύσκεψη που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκας για το θαλάσσιο μέτωπο, αναφέρει:

«Ο Δήμος της Πάτρας έχει στα χέρια του τη σύμβαση παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου  την οποία έχει υπογράψει η κυβέρνηση. Οι προφορικές εξαγγελίες του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να είναι σημαντικότερες της υπογραφής του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης   και των δεσμεύσεων Πρωθυπουργών, Αντιπροέδρων και Υπουργών.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι κυβερνώντες τιμούν την υπογραφή τους και βάζουν τους πολίτες πάνω από τα όποια συμφέροντα ασκούν πιέσεις σε τοπικό ή μη επίπεδο, σε βάρος της πόλης. Δεν υποχωρούμε ούτε ένα μέτρο από τα συμφωνηθέντα».