Η ΔΕΗ επανασυνδέει το ρεύμα σε οικονομικά αδύναμους

advertisement

Με απόφαση του κυβερνητικού επιτελείου και μετά από τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αποφασίστηκε η επανασύνδεση ρεύματος σε νοικοκυριά τα οποία αδυνατούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

 

 

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, έγινε εκτενής αναφορά για το πρόβλημα των νοικοκυριών που δεν έχουν ρεύμα. Μάλιστα, ανακοινώθηκε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία, με στόχο να λυθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, οι τοπικές αρχές κάθε δήμου αναλαμβάνουν να ενημερώνουν άμεσα τη ΔΕΗ για τις περιπτώσεις των οικογενειών που πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν και η ΔΕΗ θα επαναφέρει το ρεύμα.

Η ΔΕΗ, όπως ανακοίνωσε χθες, εφαρμόζει σειρά διευκολύνσεων για τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα που εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ήδη έχουν ενταχθεί περί τα 2 εκατομμύρια πολίτες) και δεν κόβει το ρεύμα σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων. Η επιχείρηση καλεί επίσης τους κοινωνικούς φορείς, εφόσον περιέρχονται σε γνώση τους περιπτώσεις ατόμων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης, να ενημερώνουν τις κατά τόπους υπηρεσίες της ΔΕΗ.

madata.gr