Γρηγοράκος προς Δημαρά “Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014 θα γίνουν με το ισχύον εκλογικό σύστημα”

advertisement

Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014 θα γίνουν με το ισχύον εκλογικό σύστημα, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να μη το αλλάξει όπως μέχρι πρότινος συζητούσε. Αυτό αποκάλυψε στο Δήμαρχο Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Γρηγοράκος κατά τη συνάντηση που είχαν απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Δημάρχου.

Ο κ. Δημαράς είχε χθες, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Γρηγοράτο, μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Κότσαλη, παρόντος του βουλευτή Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν γενικότερα τις ΔΕΥΑΠ, για τις οποίες ο υπουργός δήλωσε ότι κλείνουν μόνο αυτές  που  παρουσιάζουν χρέη.

Για το θέμα 31 εργαζομένων για τους οποίους ενώ έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η πρόσληψη τους στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας στη συνέχεια αυτή  «πάγωσε» και δεν υλοποιήθηκε από την απαγόρευση των προσλήψεων.

Ο κ. Γρηγοράτος αναφερόμενος στο θέμα είπε ότι διατίθεται να καταθέσει σχετική τροπολογία για την κατ’ εξαίρεση άρση της απαγόρευσης, με την προϋπόθεση ότι η δαπάνη που έχει σήμερα η ΔΕΥΑΠ από την έλλειψή τους είναι μεγαλύτερη  από την αντίστοιχη δαπάνη  της πρόσληψή τους.

Για το Δήμο Πατρέων ο κ. Γρηγοράτος ανέφερε ότι η αξιολόγησή του είναι θετική και ότι αυτός διαθέτει λίγο προσωπικό. Σε σχέση μάλιστα με το Δήμο Αθηναίων έχει το 1/3 του προσωπικού ανά κάτοικο και σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη το 1/2 του προσωπικού ανά κάτοικο.