Παρέμβαση Κώστα Χριστόπουλου για τον Δημοτικό Προϋπολογισμό του 2014

advertisement

Η απερχόμενη δημοτική Αρχή επιχειρεί για άλλη μια φορά να κρύψει την πολιτική ανεπάρκειά της, κατηγορώντας την αντιπολίτευση. Αυτή τη φορά επέλεξε το θέμα της καταψήφισης του δημοτικού προϋπολογισμού του έτους 2014 για να κυνηγήσει «φαντάσματα».

Η άποψη που εξέφρασε η παράταξή μας, μέσω της δημοτικής συμβούλου κ. Μαριάννας Σταματιάδου, είναι ότι πρόκειται για έναν μίζερο προϋπολογισμό, χωρίς κανένα αποτέλεσμα ή προοπτική διεκδίκησης. Παράλληλα, οδηγεί σε περαιτέρω απαξίωση την περιφέρεια (δηλαδή τους πρώην δήμους). Συμπληρωματικά, η εισηγήτρια της παράταξης αναφέρθηκε και στην ανάγκη να ενισχυθεί οικονομικά ο Κοινωνικός Τομέας.

Επίσης, ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Χριστόπουλος τόνισε ότι διαφωνεί με τη φιλοσοφία της απερχόμενης δημοτικής Αρχής, η οποία αναλώνεται στο «μοίρασμα της πίτας» αντί να διεκδικεί πως θα αυξήσει την πίτα που προορίζεται για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο απερχόμενος δήμαρχος καταφέρνει να μας εκπλήξει δυσάρεστα και πάλι, ανακοινώνοντας ότι «έδωσε εντολή για να επανελεγχθούν  ένας προς έναν οι κωδικοί των μη ανελαστικών δαπανών προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης του Κοινωνικού Οργανισμού».

Λες και δεν είχε την υποχρέωση να το έχει ήδη κάνει…

Ποιος εμπόδισε τον κ. Δημαρά να ελέγξει τους κωδικούς των μη ανελαστικών δαπανών προτού φέρει για έγκριση το θέμα του προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Στην πραγματικότητα προσπαθεί να κάνει το «άσπρο-μαύρο» και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν μετά την καταψήφιση του θέματος στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του σώματος. Ας σταματήσει η απερχόμενη δημοτική Αρχή να χρησιμοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο και την κοινωνική πολιτική για τα επικοινωνιακά της παιχνίδια. Οι Πατρινοί έχουν πλέον αντιληφθεί τις μικροπολιτικές τακτικές που μετέρχεται ο κ. Δημαράς για να γλιτώσει από το πολιτικό ναυάγιο που τον περιμένει στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.