Α. Τζουραμάνης: «Απαξιωτική και βαθιά συντηρητική η στάση Δημαρά στον Προϋπολογισμό»

advertisement

Η αντίληψη της Δημοτικής Αρχής για τη σπουδαιότητα της ψήφισης του Προϋπολογισμού για το 2014 διαφάνηκε από το γεγονός ότι χθες, είχε ορίσει 3 διαδοχικές συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου. Προφανώς αντιλαμβάνεται τον προϋπολογισμό όχι ως το βασικότερο εργαλείο άσκησης πολιτικής  προς όφελος των πολιτών, αλλά απλά ως ένα τεχνοκρατικό σχέδιο που γεμίζει με αριθμούς τους διάφορους κωδικούς εσόδων και δαπανών. Ευτυχώς όμως για τους πολίτες της Πάτρας, αυτός θα είναι ο τελευταίος Προϋπολογισμός χωρίς πυξίδα και πολιτική κατεύθυνση.»

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία για την Πάτρα» κ. Ανδρέας Τζουραμάνης. Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την παρέμβασή του ζήτησε από τον Δήμαρχο, έστω και απολογιστικά, να βρει το θάρρος και να πει στους Πατρινούς αν το ποσό που δαπανήθηκε για τους συμβούλους του έπιασε τόπο και ποιο θετικό αποτέλεσμα έφερε στην πόλη.

 

Παράλληλα, ανέφερε πως οι πολίτες γνωρίζουν ότι δεν έχουν να περιμένουν πλέον τίποτα από την παρούσα Δημοτική Αρχή, της οποίας τα δείγματα γραφής είναι καιρό τώρα διαπιστωμένα. Χαρακτηριστικότερο αυτών, το γεγονός πως επιλέχθηκε μόλις το 0.039% του περυσινού προϋπολογισμού να διατεθεί προς υπηρεσίες πολιτισμού, αθλητισμού και κοινωνικής πολιτικής, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του απολογιστικού πίνακα δαπανών ανά υπηρεσία για το 2013.

Επιπρόσθετα, χαρακτήρισε την Δημοτική Αρχή ως διαχειριστή του παρονομαστή (μείωση κόστους) και όχι του αριθμητή (αύξηση εσόδων) του κλάσματος απόδοσης  έργου, γεγονός που καταδεικνύει τη βαθιά συντηρητική νοοτροπία και πολιτική που ασκείται  εκ μέρους της και οδηγεί με βεβαιότητα σε  τραγικό αποτέλεσμα την πόλη.

Στο δε νομικίστικου χαρακτήρα διλλήματος που τέθηκε από στελέχη της Δημοτικής Αρχής, «κοινωνική πολιτική ή καθημερινότητα του πολίτη», ο κ. Τζουραμάνης απάντησε ευθέως πως «πρόκειται περί ψευδοδιλλήμματος καθώς θα μπορούσαν να επιτευχθούν και τα δύο αν κάποιος με σύγχρονο τρόπο διοίκησης και ηγεσίας κατάρτιζε τον Προϋπολογισμό του Δήμου για το νέο έτος».

Τέλος, η καταψήφιση του Προϋπολογισμού ήταν δεδομένη από την πλευρά της «Πρωτοβουλίας», από το γεγονός και μόνο της συρρίκνωσης της δαπάνης για τον Κοινωνικό Τομέα κατά 400.000 ευρώ, σε μια εποχή που θα έπρεπε με κάθε τρόπο να ενισχυθούν  οι κοινωνικές  δομές του Δήμου, για να σταθεί δίπλα στους πανταχόθεν βαλλόμενους Πατρινούς.