Δήμος Πατρέων: Γιατί καταψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός για το 2014

advertisement

Με αφορμή την καταψήφιση του προϋπολογισμού  του Δήμου από το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, από τη δημοτική αρχή γίνονται γνωστά τα εξής: 

«Ο προϋπολογισμός   του Δήμου   για το έτος 2014 δεν εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με την  αιτιολογία ότι περιέχει  περικοπή στον Κοινωνικό Τομέα, σε σχέση με τον   περσινό, κατά 400.000 ευρώ.

Όσοι τον καταψήφισαν είχαν πράξει το ίδιο και πέρσι.  Όταν αντίθετα δεν  υπήρξε  μείωση αλλά αύξηση κατά 400.000 ευρώ.

Παραβλέπουν ότι φέτος μειώθηκαν τα έσοδα του Δήμου κατά 22 %, κάτι που αναλογικά θα αντιστοιχούσε σε μείωση   του κονδυλίου  για τον  Κοινωνικό Τομέα κατά 720.000 ευρώ.

Παραβλέπουν ότι πλέον ο Δήμος Πατρέων λειτουργεί με επί πλέον 213 αρμοδιότητες αλλά με 5 φορές λιγότερα χρήματα από το παρελθόν.

Ότι έχει τριπλάσια έκταση για να τη συντηρεί αλλά  17 φορές μικρότερο κονδύλι.

Ότι δεν είναι δυνατή η απόκλιση από τον προϋπολογισμό, διότι από φέτος η απόκλιση από τον προϋπολογισμό   επιβάλει   απολύσεις προσωπικού και αύξηση των δημοτικών τελών.

Η αντιπολίτευση έχει το…προνόμιο ό,τι προτείνει  να μη καλείται και να το εφαρμόσει. Έτσι παρουσιάζει και  την πίτα  ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο και φυσικά   τη Δημοτική Αρχή  κοινωνικά ανάλγητη και ανεπαρκή.

Ανεπαρκή   γιατί δεν μπόρεσε να εμποδίσει τις περικοπές της κυβέρνησης και της τρόικας χωρίς να αναφέρει   σε ποιον από τους υπόλοιπους 324 Δήμους της χώρας αυτό κατορθώθηκε.

Ανάλγητο γιατί δεν έχει δήθεν  σε  προτεραιότητα  τον Κοινωνικό Τομέα, όταν έχει επιδείξει κοινωνικό έργο πολλαπλάσιο αυτού που εμφανιζόταν κατά το παρελθόν και όταν η χρηματοδότηση του  Κοινωνικού Τομέα τόσο από χρηματοδοτήσεις του Δήμου όσο και από εξασφαλισμένα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι σημαντικά αυξημένη σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα Νομικά Πρόσωπα και τις Επιχειρήσεις του Δήμου

Μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού, ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς έδωσε εντολή για να επανελεγχθούν  ένας προς έναν οι κωδικοί των μη ανελαστικών δαπανών προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης του Κοινωνικού Οργανισμού.

 

 

 

.