Απειλεί με αφορισμό το ΠΑΣΟΚ ο Σεραφείμ

advertisement

Επιστολή στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, απέστειλε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, με την οποία του ζητά να μην υλοποιηθεί επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Υπενθυμίζεται ότι ο Σεραφείμ είχε ανακοινώσει ότι θα αφορίσει όποιον βουλευτή ψηφίσει σχετική τροπολογία.

Ο μητροπολίτης Σεραφείμ αναφέρει στην επιστολή του ότι «ανέγνωσε στον Τύπο με βαθύτατο αποτροπιασμό την είδηση πως το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία στον αντιρατσιστικό νόμο για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια». Σε άλλο σημείο της επιστολής γράφει ότι «για το σύνολο των Άγιων Πατέρων η ομοφυλοφιλία είναι σιχαμερό και ακάθαρτο αμάρτημα».

«Σας παρακαλούμε θερμώς να μην προχωρήσετε για προφανείς μικροκομματικούς λόγους στην υλοποίηση αυτής της ύβρεως κατά του Θεού και των ανθρώπων διότι θα φυγαδεύσετε, θα αποδιώξετε και θα αποστερηθείτε de facto ως πρόσωπα την χάρη και την ευλογία του Δικαιοκρίτου Κυρίου, την βοήθεια και την σκέπη του οποίου έχουμε καθημερινώς ανάγκη τόσον προσωπικώς όσο και εθνικώς ιδιαίτερα τώρα κατά τις κρίσιμες στιγμές που διανύει ο τόπος μας», προσθέτει και απευθυνόμενος στον Ευ.Βενιζέλο, «η πνευματικής σας υποδομή και η οικογενειακή σας παράδοση εκ του αγίου λευΐτου πάππου σας μακαριστού παπά-Ευάγγελου Βενιζέλου αυτό επιτάσσει».

Κλείνοντας την επιστολή του, αφήνει αιχμές για τον γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη, λέγοντας «θέλω να πιστεύω ότι τα ανωτέρω δεν αποτελούν έκφραση “ταλιμπανισμού και μισαλλοδοξίας” αλλά ταπεινή υπόμνηση ευθύνης και χρέους».