Πάτρα: Θεμελιώνεται το σπίτι των “Μαχητών”!

advertisement

Ο Δήμος Πατρέων την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι, πραγματοποιεί τελετή  θεμελίωσης  του νέου κτιρίου Ημερήσιας Φροντίδας – Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με Νοητική Στέρηση στο οικόπεδο στη θέση Άγιος Γεώργιος Λάγγουρα Ιδιοκτησίας Κληροδοτήματος Π. Σταθακοπούλου απέναντι από το Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», στον χώρο του δημοτικού παρκινγκ.

Πρόκειται για κοινωνική δομή που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ φορέας Υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Πατρέων και φορέας  Διαχείρισης οι «Μαχητές».

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, το τετραώροφο κτίριο, θα στεγάζει το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας δυναμικότητας 50 ατόμων και των Σ.Υ.Δ (οικοτροφείου – διαμερίσματος) δυναμικότητας 13 ατόμων συνολικά (οικοτροφείο 9 ατόμων και διαμέρισμα 4 ατόμων), με νοητική υστέρηση. Προβλέπονται χώροι συνολικού εμβαδού 677,82 τ.μ. ενώ το μεγαλύτερο μέρος των χώρων αυτών (415,19 τ.μ.) έχει τοποθετηθεί στο ισόγειο ώστε να διευκολύνεται η προσπέλαση από τα άτομα με κινητικές αναπηρίες.

Ειδικοί επιστήμονες, γιατροί, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί θα προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους σε μία πολυδύναμη και άρτια οργανωμένη και λειτουργική εγκατάσταση με σύγχρονο εξοπλισμό. Παράλληλα θα εκπονούνται εξατομικευμένα προγράμματα αποκατάστασης με φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες και γυμναστικές ασκήσεις, σε καθημερινή βάση.

 

Το έργο είναι προϋπολογισμού 3.986.649,60 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α) και η διάρκεια ολοκλήρωσής του, μετά την υπογραφή της σύμβασης 540 ημέρες (18 μήνες).