Πάτρα: Πολιτιστικό Τριήμερο για τα μέλη των ΚΑΠΗ

advertisement

Το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας  του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων με την συνεργασία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας διοργανώνουν πολιτιστικό τριήμερο για τα μέλη των ΚΑΠΗ με την προβολή της πολύ επιτυχημένης θεατρικής παράστασης «Το Αγόρι με τη Βαλίτσα» του Maik Keni.

Tο έργο πραγματεύεται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού, του Ναζ, ο οποίος με προτροπή των γονιών του αναγκάζεται να εγκαταλείψει την εμπόλεμη πατρίδα του προς αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής, στο Λονδίνο.

Στο ταξίδι του αυτό , θα γνωρίσει καινούργια μέρη και ενδιαφέροντες ανθρώπους, αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπος και με καταστάσεις στις οποίες θα πρέπει να αντιδράσει γρήγορα, αν θέλει να επιβιώσει.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο γενικότερων ενεργειών που σκοπό έχουν να φέρουν τον ηλικιωμένο κοντά σε πολιτιστικά θεάματα ειδικά σε περίοδο κρίσης, όπου είναι υπαρκτός ο κίνδυνος του κοινωνικού αποκλεισμού, όπως τονίζει η πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Αναστασία Παπαντωνοπούλου.

Καταλυτικός είναι ο ρόλος του διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ. Αμπαζή για την υλοποίηση της θεατρικής παράστασης στα ΚΑΠΗ, καθώς κι η ανιδιοτελής συμμετοχή των ηθοποιών του ΔΗΠΕΘΕ.

Το  πρόγραμμα  των  παραστάσεων   είναι  το ακόλουθο:

Δευτέρα  2/12/2013   ΚΑΠΗ  Ζαρουχλεΐκων

Τρίτη 3/12/2013  ΚΑΠΗ   Ιωνίας

Τρίτη  10/12/2013  ΚΑΠΗ   Αγυιάς

Ώρες παραστάσεων: 17.30

Συντελεστές:

Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου

Σκηνοθεσία: Στρατής  Πανούριος

Σκηνικό-κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη

∆ιανομή:

Ναζ: Τηλέμαχος Τσώλης

Μητέρα-Άνθρωπος-Κρίσια-Γριά: Ανδριάνα Χαλκίδη

Πατέρας-Οδηγός-Στρατιώτης-Βοσκός-Άνθρωπος-Έμπορος-Γέρος-Αδερφός: Γιώργος Μάρκου.