Πυρόσβεση στο Ξενοδοχείo από πάγο απαιτούν οι σουηδικές αρχές

advertisement

Πρόβλημα προέκυψε για την φετινή ανέγερση του Ξενοδοχείου από Πάγο στη Σουηδία. Η πολεοδομία απαιτεί να μπει πυρόσβεση στο κτίριο από πάγο.Στο Γιούκασιαρβι, κοντά στην Κίρουνα της βόρειας Σουηδίας, χτίζεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή ένα μοναδικό κτίριο, το Ξενοδοχείο από Πάγο.

Με πρώτη ύλη από τα παγωμένα νερά του ποταμού, αρχιτέκτονες, μηχανικοί αλλά και καλλιτέχνες δημιουργούν ένα εφήμερο κόσμημα που θα λιώσει με την έλευση της Άνοιξης.

Το διάσημο πλέον παγκοσμίως πρότζεκτ, που έχει ήδη τρεις δεκαετίες ζωής να επιδείξει, αντιμετώπισε ωστόσο φέτος μια νέα πρόκληση: Αν και είναι από νερό, πρέπει να έχει ειδικό σύστημα πυρασφάλειας, καθώς οι Αρχές αποφάσισαν ότι η ανέγερσή του δεν διαφέρει από οποιουδήποτε άλλου κτιρίου.

«Εκπλαγήκαμε κάπως όταν το ακούσαμε», σχολίασε η εκπρόσωπος του ξενοδοχείου Μπεατρίς Κάρλσον, «αλλά δείχνουμε κατανόηση. Η ασφάλεια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και υπάρχουν πράγματα που μπορεί να πάρουν φωτιά όπως τα δέρματα των ταράνδων, τα στρώματα ή τα μαξιλάρια».

«Στο κάτω – κάτω κάθε φορά φτιάχνουμε ένα νέο ξενοδοχείο, που έχει πάντα προσθήκες και νεωτερισμούς» πρόσθεσε μάλλον στωικά.