Πάτρα: Το τελευταίο αντίο στην “ψυχή” του Πολιτισμού Ανδρέα Ανδριόπουλο(φωτο & Βίντεο)

advertisement

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Πατρών, όπου αυτή την ώρα τελείται η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Ανδρέα Ανδριόπουλο, την “ψυχή” του Φεστιβάλ Πάτρας-Θεσμός Αρχαίου Δράματος.

Ο Ανδρέας Ανδριόπουλος σε ηλικία 86 ετών, “έφυγε” από την ζωή την περασμένη Τετάρτη, σκορπίζοντας θλίψη στους πολυαγαπημένους τους γιους Ανδρέα και Μάριο και σε όλους όσοι τον γνώριζαν και είχαν συνεργαστεί μαζί του.

 

Το κενό που αφήνει πίσω του στον χώρο του Πολιτισμού και του Θεάματος, δυσαναπλήρωτο.

Ο Ανδρέας Ανδριόπουλος υπηρέτησε με πίστη και πάθος τον θεσμό από την ίδρυση του το 1981, προσφέροντας ύψιστη παιδευτική και καλλιτεχνική προσφορά στην πόλη.

Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας προβλημάτων με την υγεία του έκανε επιλεκτικά κάποιες δημόσιες εμφανίσεις του, υπενθυμίζοντας σε όλους την σπάνια φυσική του ευγένεια και το απαράμιλλο ύφος του.

Το συγκινητικό μήνυμα του Μάριου Ανδριόπουλου

Ο Μάριος Ανδριόπουλος, δευτερότοκος γιος του αειμνήστου Προέδρου του ΟΚΠΕ Ανδρέα Ανδριόπουλου για τον πατέρα του στην προσωπική σελίδα που διατηρεί στο facebook:

“Τι να πρωτοθυμηθώ απ΄τον πατέρα μου. Που πολέμησε για την πατρίδα το 1944 κ στον εμφύλιο? Που πρασημοφορήθηκε με τιμές, επαίνους κ βραβεία απο Στρατό, NATO, εκκλησία, Υπουργείο Πολιτισμού κ κράτος? Που πήγε παιδί προσφύγων εκδιωγμένων απ΄την Σμύρνη στην Γαλλία άφραγκος για να σπουδάσει και καθάριζε παπούτσια στην champs Elysee για να τα βγάλει πέρα? Το χημείο κ το φροντιστήριο μαθηματικών που είχε στην Αγ. Ανδρέου? Που μάγεψε την Μελίνα Μερκούρη με την αγάπη του για την Πάτρα κ το θέατρο αν και αντίθετος κομματικά? Τα 40 χρόνια ανιδιοτελής προσφοράς στον πολιτισμό? Τα οράματα που μετουσίωσε σε πράξεις? Που έρχονταν θέατρα κ κάθε φορά αγόραζε εισιτήρια κ έδινε στους φτωχούς? Που βοήθησε να βρει δουλειά και ευεργέτησε τόσο κόσμο? Που από 8 χρονών μας έφερνε στον σπίτι προσωπικότητες όπως Τσαρούχη, Σακελλάριο, Κατράκη, Ζερβό, Βέγγο, Ηλιόπουλο, Παπαγιαννόπουλο, Αρώνη, Βογιατζή, Βαλάκου & πολλούς άλλους? Που κάναμε συναυλίες Νιna Simone, Garfunkel, Sommerville, Pyx Lax, Αρβανιτάκη, Γαλάνη, Αλεξίου κ τόσους άλλους? Που όλοι οι μεγάλοι του θεάτρου κ της μουσικής υποκλίνονταν μπροστά του? Που ποτέ δεν υπολόγισε κόστος, περιουσία, οικογένεια κ τίποτα άλλο μπροστά στην αγάπη του για την τέχνη? Πολλά πολλά έχω να θυμάμαι απο αυτόν. Το κυριότερο όμως ήταν κάποια απο τα λόγια του: “Μάριε κυνήγα το όνειρό σου, όσο τρελό, όσο αδύνατο και αν είναι. Και αν επιμένεις πολύ, στο τέλος θα το πετύχεις”.