Πάτρα: Χωρίς χειρουργεία στο νοσοκομείο του Ρίου – Δεν υπάρχουν αντιδραστήρια

advertisement

Χωρίς χειρουργεία έμεινε από προχθές το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο «Παναγία η Βοήθεια», μετά τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν σε αντιδραστήρια μοριακού ελέγχου στο Κέντρο Αίματος του Π.Γ.Ν.Π.

Αυτό αποδεικνύεται από το εξαιρετικά επείγον έγγραφο που απέστειλε, όπως αναφέρει το Newsbomb, το Κέντρο Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου, τους διευθυντές των κλινικών και τις αρμόδιες περιφερειακές διευθύνσεις Υγείας.

Το έγγραφο αναφέρει: «Το Κέντρο Αίματος ΠΓΝΠ ενημερώνει ότι η προμήθεια αντιδραστηρίων μοριακού ελέγχου σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας δεν πρόκειται να εκτελεστεί εντός αυτού και πιθανώς και του επόμενου 24ωρου. Για το λόγο αυτό, ο μοριακός έλεγχος του αίματος από τη σημερινή απογευματινή βάρδια και μέχρι νεωτέρας, δεν είναι δυνατόν να γίνει λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Λόγω της παραπάνω επείγουσας κατάστασης αναστέλλονται όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία από αύριο 27-11-2013 και μέχρι την επίλυση του προβλήματος».

Το συγκεκριμένο έγγραφο έχει ημερομηνία 26 Νοεμβρίου 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεύθυνη του Κέντρου Αιμοδοσίας ενημέρωσε εγκαίρως και γραπτώς τη διοίκηση για παραγγελία αντιδραστηρίων, ωστόσο τίποτα δεν είχε γίνει προκειμένου να μην φτάσει το νοσοκομείο στο σημείο να μη μπορεί να εκτελεί χειρουργεία!

Αναστάτωση στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νοσοκομείο έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση. Ακόμα και στην περίπτωση, όμως, που το θέμα λυθεί έστω και στο παραπέντε (ως προχθες το μεσημέρι είχαν γίνει μόνο όσα προγραμματισμένα χειρουργεία δεν απαιτούσαν κάλυψη αίματος), και άλλα εργαστήρια του Νοσοκομείου αναμένεται να ξεμείνουν από αντιδραστήρια όπως το βιοχημικό, η πυρηνική ιατρική κτλ., αναφέρει το δημοσίευμα.

Η κατάσταση είναι δραματική. Το ένα πρόβλημα ξεσπά μετά το άλλο. Όπως μας περιγράφουν, το Κέντρο Αιμοδοσίας που εξυπηρετεί όλη τη νοτιοδυτική Ελλάδα έχει ξεμείνει από γιατρούς. Παράλληλα, παραμένουν κλειστά πολλά χειρουργικά τραπέζια ελλείψει χειρουργικού προσωπικού.