ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ: Η παράσταση ”Όνειρα” του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στις 28/11

advertisement

Tο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας  και η Ομάδα Αρένα παρουσιάζουν την παράσταση Όνειρα, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, στις 28 Νοεμβρίου 2013 στις 21:15 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.

Ένα εξαιρετικά δυνατό και πρωτότυπο θέαμα, βασισμένο στις ονειρικές σκηνές και στις σκηνές φαντασμάτων των έργων του κορυφαίου δραματουργού.

Πρόκειται για μια επιλογή ονείρων αλλά και παραισθήσεων από τα πολιτικά έργα του Σαίξπηρ, με τα οποία επιδιώκεται η διερεύνηση της έννοιας της εξουσίας, των τύψεων, των επιθυμιών, των εμμονών, του φόβου και του ιλίγγου.

 

Στην παράσταση συνυπάρχουν η  μουσική performance και η θεατρική πράξη, με σκοπό να μεταφέρουν στο θεατή την ατμόσφαιρα του  παραμυθένιου και μαγικού, αλλά και υποβλητικού κόσμου του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ.
Τα  «Όνειρα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, πρωτοπαρουσιάστηκαν σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη θεατρική σεζόν 2011 – 2012 στο χώρο του ιδρύματος και απέσπασαν εγκωμιαστικές κριτικές από το κοινό και από τον τύπο.

Ακολούθως, παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία, στο 7ο  Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου ETHOS της Άγκυρας, στην σκηνή του Κρατικού Θεάτρου της Άγκυρας ( STATE THEATER – SINASI SAHNESI STAGE ) , τον Μάρτιο του 2013, υπό την αιγίδα του  Ελληνικού Προξενείου της Άγκυρας  και τη χορηγική στήριξη των Turkish Airlines . Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση έλαβε τιμητική διάκριση από το συγκεκριμένο φεστιβάλ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία, Σύνθεση κειμένου: Αλέξανδρος Σωτηρίου
Μετάφραση: Εύα Σιμάτου
Μουσική: Γιώργος Διαμαντόπουλος
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Κίνηση: Τατιάνα Μύρκου
Κατασκευή Μασκών: Ευγενία Τραγάκη
Σκηνική εγκατάσταση: Γιώργος Μαραζιώτης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρλέν Σαϊτη, Λάζαρος Βαρτάνης, Χρήστος Τζιώτας, Αλέξανδρος Σωτηρίου .

Κρατήσεις θέσεων –προπώληση στο ταμείο του θεάτρου Απόλλων: 2610 623730