Πάτρα: Αναδείχθηκε το προσωρινό Συντονιστικό Όργανο της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρότασης

advertisement

Μέσα σε ένα κατάμεστο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης δημιουργήθηκε χθες, η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση: Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη.

Η συγκρότηση του προσωρινού συντονιστικού συνοδεύτηκε από τη στελέχωση των θεματικών ομάδων εργασίας, ομάδες που θα αναλάβουν, μετά από διαβούλευση, τη διατύπωση του προγράμματος και των θέσεων της παράταξης.

Οι συμμετέχοντες διατύπωσαν με τις ομιλίες τους την έντονη κριτική και αποδοκιμασία στην υπάρχουσα δημοτική αρχή αλλά και στο ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από την υποταγή στις μνημονιακές πολιτικές, τον στραγγαλισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης από τον Καλλικράτη και τα φαινόμενα διαφθοράς και πελατειακών σχέσεων που διαπερνούν τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των μέχρι σήμερα κομμάτων εξουσίας.

Με αυτό το πλαίσιο επικυρώθηκε το κάλεσμα που απεύθυναν οι πρώτοι 300 συμπολίτες μας δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη μιας οργανωμένης εξόρμησης στην κοινωνία της Πάτρας. Εξόρμηση  που έχει ως στόχο τη διεύρυνση της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρότασης: Πάτρα, Ανθρώπινη Πόλη με τη συμμετοχή όλων των πληττόμενων στρωμάτων της τοπικής  κοινωνίας στη διαμόρφωση του προγράμματος και των μορφών αγώνα που πρέπει να πάρει η υπόθεση της διεκδίκησης του Δήμου Πατρέων.

Οι διαδικασίες που αποφασίστηκαν δεσμεύουν όλους τους υπογράφοντες την υπό διαμόρφωση διακήρυξη να συζητήσουν διεξοδικά και χωρίς προαπαιτούμενα τόσο τη διαμόρφωση των θέσεων της παράταξης όσο και τη στελέχωση του ψηφοδελτίου της καθώς και τον/την επικεφαλής.

Τα γραφεία της Κίνησης θα λειτουργήσουν από Δευτέρα 9/12/2013 στο ισόγειο Τσαμαδού 21 (μεταξύ Ρήγα Φεραίου και Αγ. Ανδρέου). Η πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού θα γίνει την Κυριακή 1/12/2013 στις 6.30.