Πάτρα: Κ. Χριστόπυλος “Η νέα (;) Δημοτική Παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε να ζητήσει συγγνώμη για τη στήριξη σε Δημαρά…”

advertisement

Χαιρετίζει μεν αλλά «καταχεριάζει» δε τη νέα παράταξη του γεννήθηκε χθες και στην οποία συμμετέχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ της Πάτρας, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Κ. Χριστόπουλος.

Ο κ. Χριστόπουλος  μεταξύ άλλων ασκεί δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όπως επισημαίνει, ξέχασε να ζητήσει συγγνώμη από τους πατρινούς και να κάνει την αυτοκριτική του, για τη στήριξη που παρείχε το 2010 στον κ. Δημαρά με  τραγικές συνέπειες για την πόλη.

 

Στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ‘Νέα Πόλη» αναφέρει τα εξής:

«Η παράταξή μας χαιρετίζει τη νέα αυτοδιοικητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα. Είναι θετικό να εκφράζεται ενδιαφέρον ενασχόλησης με τα κοινά από ένα κόμμα που θεωρεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση φτωχοποιημένη και κατά συνέπεια ανήμπορη να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες για τους πολίτες.

Οφείλουμε όμως να κάνουμε και ορισμένες ακόμα πολιτικές διαπιστώσεις: Η νέα (;) δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει συνειδητά να κάνει την αυτοκριτική της και να ζητήσει συγνώμη από τους συμπολίτες μας, επειδή στις δημοτικές εκλογές του 2010 στήριξε ανοικτά και εξέλεξε τον κ. Δημαρά.

Πως θέλει να διεκδικήσει το Δήμο Πατρέων μια κομματική παράταξη που μιλάει για αρχές και αξίες, όταν δεν έχει το θάρρος να αναγνωρίσει τα πολιτικά σφάλματά της; Δεν ήταν ένας ή μία, αλλά πολλά τα μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ που παραβρέθηκαν στη χθεσινή εκδήλωση στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, και εκλέχθηκαν δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι με τον κ. Δημαρά πριν από τρία χρόνια.

Φαίνεται ότι έχουν κοντή μνήμη ή αυξήθηκαν οι πολιτικές φιλοδοξίες τους μετά την άνοδο της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

«Έσωσαν» μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ την Πάτρα μια φορά πριν από τρία χρόνια, και θέλουν τώρα να την ξανασώσουν…

Στη «Νέα Πόλη» πιστεύουμε ότι οι συμπολίτες μας έχουν αντιληφθεί τοκάλπικο δίλημμα που επιχειρούν να τους θέσουν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου οι Πατρινοί θα ψηφίσουν για την ανάδειξη νέας Δημοτικής Αρχής, και όχι για την ανατροπή της σημερινής ή την εκλογή νέας Κυβέρνησης. Θα ψηφίσουν για να εκλέξουν τη Δημοτική Αρχή που θα κάνει την Πάτρα πιο καθαρή, με λειτουργικές πλατείες και πεζόδρομους, με περισσότερο πράσινο, με ορθή και αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, με πολιτικές που θα διαμορφώνουν προοπτικές ανάπτυξης και ευκαιρίες απασχόλησης με στόχο την άμβλυνση της ανεργίας, με δομές που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα αυτών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη σήμερα.

Συνεπώς, το δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μνημόνιο ή αντι-Μνημόνιο» δεν έχει αντίκρισμα στις εκλογές για το Δήμο Πατρέων. Όσο πιο συχνά το επικαλούνται οι –μέχρι πρότινος- πολιτικοί συνοδοιπόροι του κ. Δημαρά, τόσο πιο συχνά θα εκτίθενται στα μάτια της τοπικής κοινωνίας μας».