Φωτο & Βίντεο-Πάτρα: Νέα επιτυχία του Κεντρικού Λιμεναρχείου- Ο σκύλος εντόπισε 320 κιλά χασίς!

advertisement

Νεότερη Ενημέρωση: “Γνωστός” στις διωκτικές αρχές ο 34χρονος οδηγός της νταλίκας που συνελήφθη στο λιμάνι της Πάτρας, να μεταφέρει 320 κιλά χασίς.

 

Συγκεκριμένα το 2007 είχε συλληφθεί και πάλι από άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Τον Απρίλιο του 2012 είχε συλληφθεί στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας για παράνομη διακίνηση μεταναστών ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον Εισαγγελέα Αθηνών για καταδικαστική απόφαση φυλάκισης πέντε μηνών για υπόθεση υπεξαίρεσης.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των συνεργατών του 34χρονου. Η ποσότητα ναρκωτικών φορτώθηκε σε περιοχή της Αττικής, μετά από εντολή Έλληνα που αναζητείται και είχε προορισμό χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρώτη Ενημέρωση: Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού, στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, εντός του νέου λιμένα Πατρών, από στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, σε συνεργασία με  προσωπικό του Β’ Λιμενικού Τμήματος της οικείας Λιμενικής Αρχής, 48χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος – ψυγείου (τράκτορας- επικαθήμενο), διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε ναρκωτικές ουσίες.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο εσωτερικό μέρος της οροφής, στο κενό που δημιουργούνταν μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών τοιχωμάτων αυτής, συνολικά διακόσιες εξήντα πέντε (265) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους τριακοσίων δεκαεννέα κιλών, πεντακοσίων είκοσι πέντε γραμμαρίων και πέντε δεκάτων (319.525,5γρ.).

 

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν η προαναφερθείσα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, το ανωτέρω Φ/Γ όχημα, η πλαστή άδεια κυκλοφορίας του επικαθήμενου και δύο (02) κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του οδηγού.

Ο  Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Μπαντιάς, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας για τη σπουδαία αυτή επιτυχία. Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή δηλώνει για μία ακόμη φορά «παρών» στη δίωξη των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και ειδικότερα του εμπορίου των ναρκωτικών ουσιών».