Πάτρα: Επίσκεψη της «Πρωτοβουλίας» στο Σαραβάλι – Σημαντικά τα προβλήματα – Μονίμως απούσα η δημοτική αρχή

advertisement

Σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας και απουσία ανταπόκρισης εκ μέρους της δημοτικής αρχής διαπίστωσε το κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία για την Πάτρα» που βρέθηκε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Σαραβαλίου, όπου συνομίλησε με πολίτες της περιοχής, στο πλαίσιο του κύκλου επισκέψεων σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πατρέων.

«Ήμασταν πολύ καλύτερα με την προ “Καλλικράτη” κατάσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του διαμερίσματος κ. Νίκος Παναγιωτακόπουλος, αναφερόμενος στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η δημοτική κοινότητα, ενώ δήλωσε ιδιαίτερα απογοητευμένος από την στάση που τηρεί η δημοτική αρχή.

Η ανεπάρκεια των υπηρεσιών εκ μέρους του Δήμου όσον αφορά στις εργασίες που καθημερινά απαιτούνται για την κοινότητα, όπως οι επιδιορθώσεις στο δίκτυο ύδρευσης αλλά και έργα αντιπλημμυρικά και οδοποιίας, τα οποία για χρόνια ταλανίζουν τους κατοίκους της περιοχής, ήταν από τα κύρια θέματα που έθεσαν οι πολίτες και ο πρόεδρος της Κοινότητας και τα οποία, όπως ο ίδιος δήλωσε, ήδη τα έχει θέσει στην δημοτική αρχή από το 2011, χωρίς να έχει δει καμία ανταπόκριση.  «Δύο βδομάδες τώρα που βρέχει τρέχω σχεδόν καθημερινά να επιλύω προβλήματα που έχει προκαλέσει το νερό, προκειμένου να πλημμυρίσουν τα σπίτια. Και όλα αυτά με καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία και χωρίς καμία βοήθεια εκ μέρους της δημοτικής αρχής».

Εξαιτίας της άναρχης και ανεξέλεγκτης οικοδόμησης της περιοχής υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην οδοποιία, ενώ η ολοκλήρωση της διαμόρφωσης της κεντρικής πλατείας της κοινότητας έχει «κωλύσει» στην απουσία κωδικού στον προϋπολογισμό του Δήμου που να δικαιολογεί την πληρωμή του καλλιτέχνη που έχει αναλάβει την κατασκευή προτομής που επρόκειτο να τοποθετηθεί στην πλατεία.

Τέλος ο κ. Παναγιωτακόπουλος επεσήμανε την ανάγκη αναβίωσης θεατρικού θιάσου και χορευτικού συλλόγου που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια καθώς και την επαναδραστηριοποίησης Εκπολιτιστικού Συλλόγου, που θα ενεργοποιούσε την νεολαία της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» κ. Ανδρέας Τζουραμάνης δεσμεύτηκε για την ανάδειξη των προβλημάτων των κατοίκων και τόνισε πως «η Πρωτοβουλία θα είναι συνέχεια δίπλα σας, όπως έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, με αυτιά ανοιχτά. Γιατί θέλουμε όλους τους δημότες, συμμέτοχους στο χτίσιμο της Πάτρας Αλλιώς!»