Ενώπιον ανακριτών Μπούκουρας, Γερμενής, Ηλιόπουλος

advertisement

Το κατώφλι των εφετών ανακριτών περνούν σήμερα, Δευτέρα οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής, προκειμένου να απολογηθούν για τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, μετά την άρση της ασυλίας τους από τη Βουλή.

Οι βουλευτές αναμένεται να λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Το αίτημα για την άρση ασυλίας των τριών βουλευτών είχαν αποστείλει στη Βουλή οι ανακριτές Διαφθοράς Γεωργουλέας και Παπακώστας, λίγο πριν οριστούν οι εφέτες ανακρίτριες στην υπόθεση, καθώς από μαρτυρικές καταθέσεις προέκυπταν επιβαρυντικά στοιχεία για τον ρόλο των εν λόγω βουλευτών στη δομή της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τον κ. Γερμενή υπάρχει κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα στην οποία ο βουλευτής αναφέρεται ως «Ταγματάρχης», με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσυλλέκτων αλλά και σε επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών.

Άλλη κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα εμπλέκει τον κ. Μπούκουρα σε κύκλωμα που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου.

Και ο βουλευτής Π. Ηλιόπουλος κατονομάζεται από μάρτυρες ως μεγάλο στέλεχος με ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στην οργάνωση.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, κατά των «προστατευόμενων μαρτύρων» στράφηκε πρόσφατα με μήνυση ο κατηγορούμενος στην υπόθεση βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος εκπροσωπήθηκε στην απολογία του στον ανακριτή από το δικηγορικό γραφείο του κ. Παύλου Σαράκη, που φαίνεται να έχει αναλάβει και τον βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Στην μήνυση του κ. Κασιδιάρη κατονομάζονται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι πέντε εκ των έξι προστατευόμενων μαρτύρων των οποίων οι ισχυρισμοί και η αξιοπιστία αμφισβητείται. Μάλιστα στη μήνυση φέρεται να σημειώνεται ότι δύο εκ των προσώπων αυτών, δεν ήταν ποτέ μέλη της οργάνωσης, όπως οι ίδιοι κατέθεσαν.

Πηγή: ΑΜΠΕ