Η μαγκιά της Δέσποινας

advertisement

”Τον Νότη τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν 16 χρόνια. Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και με συνέπεια ωστόσο ως προς και τα δύο, όλον αυτό τον καιρό.

Ακραίος και ανατρεπτικός σε αξίες και πιστεύω. Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει.
Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός). Παρά την διαφορετική άποψη που έχουμε γενικότερα στις σχέσεις, στην ζωή και τη δημοκρατία, θεωρούσα ότι καλλιτεχνικά θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε σε μια μουσική σκηνή. Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν. Αποχωρώ με λύπη.
Και κάτι τελευταίο…
Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες…”

Νωρίτερα, ο Νότης Σφακιανάκης δήλωσε Χρυσαυγίτης και ζήτησε από τους πολίτες να υποστηρίξουν ανοιχτά το ναζιστικό κόμμα. Με δηλώσεις του, οι οποίες μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της Χρυσής Αυγής σε ένα παραλήρημα άνευ προηγουμένου το οποίο θύμισε έντονα, αν όχι πιστή αντιγραφή, τη ρητορική των βουλευτών και των στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα ο Ν. Σφακιανάκης χαρακτήρισε άδικη και αντισυνταγματική τη φυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου.
Στην ίδια συνέντευξη του «λαϊκού» τραγουδιστή ακούστηκε επίσης το ιδιαίτερα, για τον Νότη, σοβαρό πολιτικό επιχείρημα πως «η ΧΑ, έχει τουλάχιστον την αυγή και οι άλλοι έχουν το σκότος» και γι’ αυτό το  ναζιστικό κόμμα είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα!