Αθώος ο Καμμένος

advertisement

Απαλλακτικό για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο φέρεται να είναι το πόρισμα που έχουν αρχίσει να συντάσσουν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αναφορικά με το σκάφος «Iliatoras of London».

Ανώτατα στελέχη της Δίωξης, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι από τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι ο πατέρας του κ. Καμμένου, Ηλίας, ο οποίος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του σκάφους, δικαιολογεί απόλυτα την κατοχή του, λόγω των ενοικίων που εισπράττει κάθε χρόνο, τα οποία υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

«Ο έλεγχος της υπηρεσίας για το σκάφος “Iliatoras” έφθασε στο τέλος του. Από την έρευνα δεν πρόεκυψαν παραβάσεις που να αφορούν στη διαδικασία με την οποία αποκτήθηκε. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι έχει δηλωθεί κανονικά στις φορολογικές αρχές» σημείωσαν χαρακτηριστικά.


Ο έλεγχος

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για το σκάφος «Iliatoras» ξεκίνησε έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», που έκανε λόγο για «περίεργη διαδρομή» του πλοίου, το οποίο, ενώ ο πατέρας του κ. Καμμένου το κατείχε από το 1993, δηλώθηκε για πρώτη φορά το 2010

Την καταγγελία είχε κάνει πρώτος ο Άδωνις Γεωργιάδης και στα τέλη Απριλίου ο κ. Καμμένος είχε απαντήσει ότι το σκάφος είναι δηλωμένο και φορολογημένο στις ελληνικές Αρχές.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, οι «ράμπο» της ναυαρχίδας του Υπουργείου Οικονομικών ξεκίνησαν να «ξεσκονίζουν» τα παραστατικά του πλοίου, ζητώντας από τους εμπλεκομένους στοιχεία ικανά να δικαιολογήσουν την ύπαρξή του.

Πήγες της φορολογικής διοίκησης εξήγησαν στο zougla.gr ότι από τα οικονομικά στοιχεία που προσκόμισε ο πατέρας του κ. Καμμένου δικαιολογείται απόλυτα η ύπαρξη του 18μετρου σκάφους.

«Τα οικονομικά στοιχεία που προσκόμισε ο Ηλίας Καμμένος, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του πλοίου, δικαιολογούν την ύπαρξή του, καθώς λαμβάνει κάθε χρόνο ενοίκια ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Έτσι, λοιπόν, δεν προκύπτει τίποτα μεμπτό από τον φορολογικό έλεγχο που έκανε η υπηρεσία» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

«Ήμουν και είμαι καθαρός»

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μιλώντας στο zougla.gr, δήλωσε ότι η υπόθεση για το σκάφος του πατέρα του «στήθηκε» από τα χαλκεία της Συγγρού και συγκεκριμένους δημοσιογράφους.

«Όπως είχα δηλώσει και από την πρώτη στιγμή πρόκειται για μία υπόθεση την οποία έστησαν τα χαλκεία της Συγγρού μαζί με τον Εκδοτικό Οργανισμό Λαμπράκη και συγκεκριμένους δημοσιογράφους όπως επίσης και τον εκδότη του Βήματος τον κ. Ψυχάρη.
Χαίρομαι που έγινε ο έλεγχος. Οφείλουμε όλοι οι πολιτικοί να ελεγχόμαστε αλλά από δω και πέρα τα χαλκεία και εκείνοι οι οποίοι προσπαθούν να επηρεάσουν την πολιτική ζωή του τόπου προς οικονομικό όφελος εκτελώντας διαταγές εκτέλεσης των πολιτικών αντιπάλων θα πληρώσουν πολύ ακριβά. Ήμουν και είμαι απόλυτα καθαρός και θα συνεχίσω χτυπάω όλους εκείνους που προσπαθούν να κρύψουν τις ανομίες τους με συκοφαντικές επιθέσεις» υπογράμμισε.