Το στερνό αντίο στον Α. Μολφέτα- σήμερα στις 12 το μεσημέρι η νεκρώσιμος ακολουθία. – Τι δήλωσαν για το θάνατο του, φίλοι και συνεργάτες

advertisement

Σήμερα Σάββατο θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία απο τον Ιερό Ναό Αγ. Διονυσίου στις 12 το μεσημέρι. Ενώ η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο της Παναγίας Αλεξιωτίσσης.

Το τελευταίο αντίο στον πρόεδρο του Απόλλωνα, από φίλους και συνεργάτες του, όλα αυτά τα χρόνια, της πορείας του, στο πατραϊκό μπάσκετ. Ας δούμε, τι είπαν οι Κώστας Πετρόπουλος, Μίμης Κανελλόπουλος, Τάκης Πετρόπουλος, Ανδρέας Κολλυρόπουλος, και Βασίλης Γεωργίου

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (παλιός αθλητής Απόλλωνα) : «Ο Ανδρέας Μολφέτας υπήρξε ο στυλοβάτης του Αχαϊκού μπάσκετ, το οποίο του οφείλει πολλά. Σε μια εποχή θα έλεγα πρωτόγονη για το άθλημα στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, ο Ανδρέας έβαλε πλάτη, στήριξε τα νέα παιδιά της τότε εποχής βλέποντας τα μελλοντικά οφέλη που θα προέκυπταν, όπως κι έγινε.  Σπουδαίο πραγματικό το έργο του, όχι μόνο στις πολύ πιο δύσκολες δεκαετίες αλλά και τα τελευταία, όπου οδήγησε οργανωμένα και πάλι τον Απόλλωνα στην Α1 εθνική και θα τον καμαρώνει πλέον από ψηλά».


ΜΙΜΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛ
ΟΣ (παλαίμαχος Απόλλωνα): « Ο Ανδρέας ήταν από τους βασικούς πρωτεργάτες της σύγχρονης ομάδας του Απόλλωνα. Από μικρός ενεγράφη στο σύλλογο και βοήθησε με όλες του της δυνάμεις και η απώλεια του είναι πάρα πολύ μεγάλη. Διεύθυνε με «μαεστρία» το σύλλογο και βοήθησε στη δημιουργία του οικοδομήματος του Απόλλωνα. Η προσφορά του ήταν μεγάλη τόσο στον ιστορικό σύλλογο της Πάτρας όσο και στην πόλη».

ΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
(τεχνικός διευθυντής ακαδημιών Απόλλωνα): «Έφυγε ένας από του μεγάλους του Απόλλωνα. Μαχητής της ζωής και του αθλητισμού. Θα το θυμόμαστε όλοι σαν «Ντόλτσο, δυνατό και ωραίο όπως ήταν».

ANΔΡΕΑΣ ΚΟΛΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
(παλαίμαχος και προπονητής μπάσκετ):  «Ο θάνατος του Ανδρέα Μολφέτα δημιουργεί μεγάλο κενό όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και την  αγαπημένη του οικογένεια. Ο αθλητισμός θρηνεί τον αθλητή, προπονητή και παράγοντα. Η παρουσία του σε όλους τους τομείς ήταν τεράστια και θα μείνει σε όλους παράδειγμα προς μίμηση».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ (δημοσιογράφος) : «Καλό ταξίδι φίλε Ανδρέα, θα σε θυμόμαστε πάντα και από κει ψηλά, μαζί με όλους τους άλλους αιώνιους και μεγάλους φίλους του Απόλλωνα, θα καμαρώνετε αυτό το μεγάλο επίτευγμα που διαχρονικά έχετε πετύχει. Καλό σου ταξίδι φίλε πρόεδρε εκεί ψηλά όπου πλέον θα είσαι. Ο κόσμος του Απόλλωνα, η οικογένεια του λαοφιλή Απόλλωνα και όλη η οικογένεια του μπάσκετ θα σε θυμάται και θα σε τιμά».