Επιστολή Κατσιφάρα για το “λουκέτο” των ΕΛΤΑ στο Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας

advertisement

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ Α.Ε., Κωστή Μελαχροινό, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ., έστειλε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με αφορμή το «λουκέτο» στο κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Ευηνοχώρι της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Πρόκειται για ένα γραφείο το οποίο εξυπηρετεί περισσότερους από 8.000 μόνιμους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, με τους περισσότερους να είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, με δυσκολία σε αρκετές περιπτώσεις στην μετακίνηση, όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων, δηλώνει πως βρίσκεται στο πλευρό τους και ζητά να εισακουστεί και να γίνει δεκτό το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και τελικά να μην κλείσει το συγκεκριμένο κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Ευηνοχώρι της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Ολόκληρη η επιστολή αναφέρει:

«Κύριε πρόεδρε,

Η κρίση που μαστίζει την τελευταία τριετία τη χώρα μας έχει πλέον επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η φημολογία που ξεκίνησε πριν μερικούς μήνες για «λουκέτο» σε 80 καταστήματα και τη μετατροπή μερικών εξ αυτών σε πρακτορεία, έγινε πραγματικότητα.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και το γραφείο των ΕΛΤΑ στο Ευηνοχώρι της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το τοπικό γραφείο ΕΛΤΑ στο Ευηνοχώρι εξυπηρετεί περισσότερους από 8.000 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατα προβλήματα από την κατάργηση και οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι αγρότες και συνταξιούχοι.

Το πλήγμα που δέχονται οι κάτοικοι όλων αυτών των περιοχών είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς οι περισσότεροι είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, με δυσκολία σε αρκετές περιπτώσεις στην μετακίνηση.

Σύμφωνα με τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων των περιοχών που εξυπηρετεί, αλλά και των Δήμων Ναυπακτίας και Ι.Π. Μεσολογγίου, το λειτουργικό κέρδος από την κατάργηση του συγκεκριμένου γραφείου θα είναι ανύπαρκτο, αφού οι υπάλληλοι θα μετακινηθούν σε άλλα ταχυδρομικά καταστήματα.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στεγάζεται στο Διοικητήριο της Τοπικής Κοινότητας Ευηνοχωρίου καταβάλλοντας ετήσιο μίσθωμα 800 ευρώ για χώρους άνω των 100 τ.μ., από το οποίο οι τοπικοί φορείς είναι διατεθειμένοι να παραιτηθούν, εάν μπορεί να συντελέσει στην άρση της απόφασης για κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος και να λειτουργήσει έτσι προς όφελος των πολιτών.

Παράλληλα, στο Ευηνοχώρι (1.700 κάτοικοι) λειτουργεί Παιδικός Σταθμός– Νηπιαγωγείο-Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών των γύρω Τοπικών Κοινοτήτων. Επομένως δεν διανοούμαστε σε μία περιοχή με τέτοιες υποδομές να μην υφίσταται κατάστημα Ταχυδρομείου.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων και δηλώνουμε πως βρισκόμαστε στο πλευρό τους.

Σας ζητώ να εισακουστεί και να γίνει δεκτό το δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και τελικά να μην κλείσει το κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο Ευηνοχώρι της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας».