Πάτρα: Διαψεύδονται οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση τροφίμων στο Σκαγιοπούλειο Ιδρυμα

advertisement

Καταρρίπτει τις καταγγελίες που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας και βάσει των οποίων έχει παρέμβει και διενεργεί προκαταρκτική εξέταση η Εισαγγελέας Διονυσία Παπαδοπούλου, ο εκπρόσωπος των αποφοίτων και εργαζόμενος στο Σκαγιοπούλειο Ιδρυμα κ. Μαστρογιαννόπουλος.

Σύμφωνα με δηλώσεις, ο κ. Μαστρογιαννόπουλος, αβάσιμη είναι, κατ’ αρχήν, η καταγγελία που αναφέρει ότι σε καθημερινή βάση δίνουν φάρμακα στα παιδιά προκειμένου αυτά να βρίσκονται σε καταστολή και να μην δημιουργούν προβλήματα. Ο κ. Μαστρογιαννόπουλος ανέφερε ότι τέτοια φάρμακα παίρνουν 2 με 3 παιδιά μετά από διάγνωση ψυχολόγου και μάλιστα για ένα από τα παιδιά είχε ζητηθεί να νοσηλευθεί στο Αγλαϊα Κυριακού, αλλά η απάντηση από το νοσοκομείο ήταν αρνητική, καθώς δεν υπήρχε κρεβάτι διαθέσιμο.

Για την καταγγελία σε σεξουαλική κακοποίηση νεαρού τροφίμου από άλλον τρόφιμο μεγαλύτερης ηλικίας ο εκπρόσωπος των αποφοίτων ανέφερε ότι αυτή η αναφορά έγινε πριν από τρία χρόνια, και μάλιστα, παρ’ όλο που δεν αποδείχθηκε ποτέ, η διοίκηση απέβαλε το ένα παιδί από το ίδρυμα.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαστρογιαννόπουλος αναφερόμενος σε όσα αναφέρονται για βιασμό από άγνωστο δράστη τροφίμου στη διάρκεια της κατασκήνωσης φέτος το καλοκαίρι, τόνισε ότι η ευθύνη του ιδρύματος σταματά όταν παραδίδει τα παιδιά στην δημόσια κατασκήνωση και από και πέρα η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην διοίκηση της κατασκήνωσης.

Επίσης, ο κ. Μαστρογιαννόπουλος απέρριψε και τα περί απομόνωσης τροφίμων σαν μέσο τιμωρίας.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ψυχολογική πίεση που ασκείται στα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα από το σάλο που δημιουργήθηκε, και αναρωτήθηκε τι βίωσαν αυτά τα παιδιά που πήγαν σήμερα στο σχολείο και έγιναν, πιθανόν, αποδέκτες σχολίων από συμμαθητές τους.