Πάτρα: Την Δευτέρα συνάντηση Κατσιφάρα με Χρυσοχοϊδη για την “Ολύμπια Οδό”

advertisement

Στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης θα συναντηθεί στο γραφείο του στην Αθήνα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα με θέμα συζήτησης την «Ολυμπία» Οδό, την επανεκκίνηση των εργασιών και, φυσικά, την τύχη του τμήματος του έργου που αφορά την Δυτική Αχαΐα και την Ηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το μεσημέρι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Χρυσοχοϊδη με τον κ. Κατσιφάρα όπου και οριστικοποιήθηκε η συνάντηση της Δευτέρας στην οποία θα παραστούν και εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Ο κ. Κατσιφάρας, πέραν του ζητήματος της επανεκκίνησης των εργασιών και της επίσπευσης όλων των ενδιάμεσων διαδικασιών θα ζητήσει, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ρητή δέσμευση για την υλοποίηση του έργου σε όλο το φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του, δηλαδή χωρίς τεχνικές εκπτώσεις και χωρίς εξαίρεση των περιοχών νοτιότερα της Πάτρας.

Άλλωστε, πρόσφατα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλου, στην αίθουσα του Επιμελητήριου Αχαΐας στην Πάτρα, ο κ. Κατσιφάρας ανέφερε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν πρόκειται να δεχθεί περικοπή του έργου σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Ολυμπία Οδός χωρίς την Ολυμπία δεν νοείται…».