Αχαϊα: Ξεκινούν νέα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών

Συνολικά 137 νέα δρομολόγια ανατέθηκαν σε μεταφορείς μαθητών με ταξί, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.

Από νωρίς το πρωί κατέφθασαν στα γραφεία της έδρας της Περιφέρειας, δεκάδες ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ταξί τόσο από την Αχαΐα όσο και από την Ηλεία, οι οποίοι και κατέθεσαν τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Ακολούθησε με ανοικτή διαδικασία, η ανάθεση συνολικά 37 δρομολογίων στην Π.Ε. Ηλείας και 100 στην Π.Ε. Αχαΐας, με απόφαση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ανάθεση κατόπιν διαπραγμάτευσης, νέων δρομολογίων μεταφοράς μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, με ταξί, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2013 μέχρι και την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Επιπλέον, εκτός ημερησίας διάταξης, συζητήθηκε και το θέμα ανάθεσης κατόπιν διαπραγμάτευσης, δρομολογίων μεταφοράς μαθητών με ταξί, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας, Πηνειού, Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πύργου, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Ζαχάρως, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Για τα συγκεκριμένα δρομολόγια είχε προκύψει αδυναμία πραγματοποίησής τους από τους μεταφορείς, ενώ έγινε και διαπραγμάτευση για νέα δρομολόγια από την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς μέχρι και το τέλος του διαγωνισμού.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής συμμετείχαν τα μέλη Αριστείδης Μπουχάγιερ, Τρύφωνας Φωτόπουλος, Νίκος Μιχαλόπουλος, Νίκος Τσάνης, Γεώργιος Καραπάνος, Χριστίνα Σταρακά, Κωνσταντίνος Καρανίκας και Χρήστος Σταυρόπουλος.

advertisement