Δήλωση Απόστολου Κατσιφάρα για τον θάνατο του Ανδρέα Μολφέτα

advertisement

Με αφορμή το θάνατο του προέδρου του Απόλλωνα Πατρών Ανδρέα Μολφέτα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια εμβληματική φυσιογνωμία και μια χαρισματική προσωπικότητα του πατραϊκού μπάσκετ και κατ’ επέκταση και τους ελληνικού αθλητισμού, δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας.

Ο Ανδρέας Μολφέτας υπήρξε από τους σημαντικότερους παράγοντες της ομάδας του Απόλλωνα Πατρών, υπηρετώντας την πιστά από τα ανοικτό γήπεδο στην οδό Ναυαρίνου μέχρι και στο κλειστό της Περιβόλας.

Ένας άνθρωπος που από την πρώτη στιγμή ως αθλητής τη δεκαετία του 1960, είχε διαλέξει μια μεγάλη θέση στην καρδιά του για την αγαπημένη του ομάδα και παρέμεινε εκεί μέχρι και την τελευταία στιγμή, από τη θέση του προέδρου.

Ήταν αυτός που έκανε πράξη το όνειρο πολλών Πατρινών πως «ο Απόλλων είναι όλων» και ήταν εκ των εμπνευστών της δημιουργίας εταιρίας λαϊκής βάσης, στην οποία οι φίλαθλοι έγιναν μέτοχοι της αγαπημένης τους ομάδας.

Στη μακρόχρονη πορεία του στον Απόλλωνα Πατρών, υπηρέτησε το μπάσκετ και γενικότερα τον ελληνικό αθλητισμό με ήθος και πάθος και δίδαξε αξίες και αρχές.

Εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Ανδρέα Μολφέτα. Θα βρίσκεται πάντοτε στο μυαλό μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».