Πάτρα: Ενημέρωση μαθητών από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Σήμερα το πρωί, αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά από πρόσκληση του συλλόγου διδασκόντων, επισκέφθηκαν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση» στην Πάτρα, όπου ενημέρωσαν τους μαθητές και συζήτησαν με τους δάσκαλους για διάφορα θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος αλλά και κυρίως για το ζήτημα της οδικής ασφάλειας.

Τη δράση παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ’  Δημοτικού, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να αντλήσουν πρωτογενώς γνώσεις και εμπειρίες από τους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που επιτελεί το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει σχεδιάσει και πραγματοποιεί τη σχολική χρόνια ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα επισκέψεων διαλέξεων σε σχολεία της Περιφέρειας μας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, βρίσκεται ήδη σε εφαρμογή σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία ενώ αναμένεται σύντομα η εφαρμογή του και σε Δημόσια σχολεία της Αχαΐας.

Η σημερινή επίσκεψη στα εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση» εντάσσεται στην προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας στη Δυτική Ελλάδα να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος που απασχολούν την κοινωνία.