Πάτρα: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τις κλήσεις Δημοτικών συμβούλων στον Ανακριτή για το Θαλάσσιο Μέτωπο

advertisement

Το ψήφισμα που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων την Τετάρτη, «μετά από την κλήση στον ανακριτή των Δημοτικών Συμβούλων, για τις αποφάσεις που έλαβαν, υπερασπιζόμενοι το Θαλάσσιο Μέτωπο της πόλης», εστάλη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Γ.Γ. του ΚΚΕ, τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ, τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΠΑ., τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και τους Βουλευτές της Αχαΐας, προκειμένου να ενημερωθούν αλλά και να προχωρήσουν στις «σχετικές ενέργειες», αναλόγου αρμοδιότητας του καθένα.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, στη συνεδρίασή του της 20ης Νοεμβρίου 2013, συζήτησε ως κατεπείγον, το θέμα που προέκυψε, έπειτα από την κλήση στον Ανακριτή του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων, στην ουσία, επειδή αγωνίζονται, για την παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου στην πόλη και αποφάσισε:

1) Να καταγγείλει, τον διαχρονικό εμπαιγμό, τόσο από τη σημερινή συγκυβέρνηση, όσο και των τριών τελευταίων κυβερνήσεων και να τους διαμηνύσει, πως η πόλη δεν υποχωρεί και δεν υποτάσσεται, σε όποιους και όσους απεργάζονται, την στο διηνεκές φυλάκισή της.

Τα ψέματα τελείωσαν! Ως εδώ!

Όποια συμφέροντα κρύβονται, πίσω από την άρνηση παραχώρησης (της οριστικής), θα μας βρουν απέναντί τους, σε πλήρη συμπόρευση με τους φορείς και τους πολίτες της Πάτρας.

2) Απαιτούμε, την άμεση και με νομοθετική ρύθμιση, μετατροπή της προσωρινής παραχώρησης σε οριστική, δίχως άλλο διάλογο και προαπαιτούμενα. Άμεση υλοποίηση, όλων των υπεσχημένων και υπογεγραμμένων, από την ηγεσία της κυβέρνησης και τους εκπροσώπους της.

Σε αντίθετη περίπτωση, επαναβεβαιώνουμε την 4/11-1-2012 προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ψηφίσαμε να προχωρήσουμε, σε δυναμικές ενέργειες, την οποία και θα θέσουμε σε ισχύ, το αργότερο έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

3) Για το ανώτατο όργανο της πόλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Α.Ε ΟΛΠΑ, αποτελεί ανεπιθύμητο πρόσωπο, με το οποίο αδυνατούμε να έρθουμε σε διάλογο. Ζητάμε, την άμεση απομάκρυνσή του.

4) Με δεδομένο, πως η όλη ενέργεια, στοχεύει όχι στην τρομοκράτηση των Δημοτικών Συμβούλων, αλλά στην τρομοκράτηση των πολιτών και στην καθολική ποινικοποίηση των οργάνων, καλούμε τον κ. Δήμαρχο, να προβεί σε παράσταση στην ηγεσία των τοπικών δικαστικών Αρχών και να ζητήσει την άμεση διακοπή κάθε διώξεως.

5) Διαμηνύουμε: Σε κάθε περίπτωση, το Δημοτικό Συμβούλιο, θα επεξεργάζεται με συλλογικό τρόπο και ευθύνη, τις λύσεις των προβλημάτων της πόλης, θα οργανώνει αγώνες για τις λύσεις αυτές, θα διεκδικεί με σταθερό τρόπο, απέναντι στην οποιαδήποτε κυβέρνηση, την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του πατραϊκού λαού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κωνσταντίνος Μιχ. Μπουρδούλης