Βερολίνο: Επιθυμία μας ελληνικό success story – θα είμαστε και εμείς φερέγγυοι στην Ελλάδα

advertisement

Θετικά μηνύματα προς την Αθήνα εξέπεμψε την Τετάρτη η γερμανική κυβέρνηση ενόψει της συνάντησης του Αντώνη Σαμαράς με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

“Η Ελλάδα έχει δείξει φερεγγυότητα και οι εταίροι της θα φανούν αντιστοίχως φερέγγυοι” διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Στέφαν Ζάιμπερτ.

“Δεν υπάρχουν διμερή θέματα για να συζητηθούν (…) Δεν πρόκειται για συνάντηση διαπραγματεύσεων, αλλά για μια καλή ευκαιρία να ενημερωθεί η Άνγκελα Μέρκελ από τον έλληνα πρωθυπουργό για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα” διευκρίνισε πάντως ο κ. Ζάιμπερτ.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Κοτχάους επισήμανε ότι οι εταίροι της Ελλάδας θα κάνουν τα πάντα για να την στηρίξουν, και ότι επιθυμία της γερμανικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένα ακόμη “success story” όπως εκείνο της Ιρλανδίας

Έκανε λόγο επίσης για “εκατέρωθεν λάθη” που σημειώθηκαν στο πρόγραμμα της Ελλάδας, λέγοντας πως υπήρξαν αστοχίες από την πλευρά της τρόικας, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης, και γι’ αυτό το λόγο χρειάστηκαν ορισμένες αλλαγές.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση τρόικας – Στουρνάρα με αντικείμενο το δημοσιονομικό κενό και το θέμα των αμυντικών συστημάτων.