Πάτρα: Συνεχίζουν την απεργία οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στην Πλατεία Γεωργίου

advertisement

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών αναφέρει: “Δεν μας προξενεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι ενώ εδώ και 11 εβδομάδες οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του πανεπιστημίου Πατρών απεργούν, τα ΜΜΕ της Αθήνας επικεντρώνονται μόνο στα θέματα του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ αγνοώντας τα περιφερειακά ιδρύματα. Ξαφνικά σήμερα ανακάλυψαν ότι απεργούν και οι υπάλληλοι της Πάτρας.

Ενημερώνουμε λοιπόν την κοινή γνώμη ότι η στάση των ΜΜΕ στόχο έχει την κινητοποίηση του «κοινωνικού αυτοματισμού» και όχι την ενημέρωση. Ας ξαναδώσουμε λοιπόν τα στοιχεία :Το Πανεπιστήμιο της Πάτρας έχει 24 τμήματα προπτυχιακών σπουδών,32000 φοιτητές και 750 μέλη ΔΕΠ. Οι κτιριακές του εγκαταστάσεις βρίσκονται σε έκταση 2650 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

 

Η πλειοψηφία των τμημάτων και σχολών του είναι εργαστηριακά. Πολυτεχνική Σχολή με 7 τμήματα ,Ιατρική, Φαρμακευτική, Θετικών Επιστημών.΄ Εχει Συνεδριακό κέντρο, Μουσείο Επιστημών ,Βιβλιοθήκη Κεντρική, Εστία που στεγάζει 800 φοιτητές και λέσχη που σιτίζει 5.000 φοιτητές . Παράλληλα πρόσφατα συγχωνεύτηκε λόγω του σχεδίου «Αθηνά» και το Πανεπιστήμιο Δυτ. Ελλάδας. Οι εργαζόμενοι Διοικητικοί υπάλληλοι είναι 457 σύνολο εκ των οποίων απειλούνται με διαθεσιμότητα 118 δηλ. πάνω από το 28%.Με τα κριτήρια του ίδιου του Υπουργείου τα οποία στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης ,έπρεπε να έχει 404 δηλαδή «περίσσευαν» .

Παρ’ όλα αυτά ζητάει 118 συναδέλφους. Τα συμπεράσματα δικά σας για το ποιος κλείνει τα Πανεπιστήμια. Το γιατί γίνεται όλο και πιο καθαρό σε όλους. Η παιδεία αποτελεί ένα κερδοφόρο κομμάτι επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κομμάτια της εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας συνεχώς ιδιωτικοποιούνται με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους .

Συνεχίζουμε – Αγωνιζόμαστε – Διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν. Να ανασταλεί και να ακυρωθεί η Κ. Υ. Α. της διαθεσιμότητας. Να ακυρωθεί η οριζόντια κατάργηση κλάδων (φύλακες, επιμελητές, προσωπικό Η/Υ). Να αρθούν οι παράνομες πειθαρχικές διώξεις των συναδέλφων. Συνεχίζουμε με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση 20 και 21 Νοεμβρίου και 24ωρη 22 Νοεμβρίου. Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου”.