Βίντεο & Φώτο- Πάτρα: Από Ολλανδία με προορισμό την Αττική “ταξίδευαν”… τα 8 κιλά κοκαΐνης

advertisement

Nεότερη ενημέρωση: Μέλη Πανευρωπαικού κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης με έδρα την Ολλανδία που θα μοίραζαν σε αποδέκτες στην Αθήνα ποσότητα 8 κιλών κοκαΐνης, ήταν ο 36χρονος και ο 26χρονος που συνελήφθησαν από αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών το βράδυ της Δευτέρας.

Τα ναρκωτικά που μύρισε ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του Λιμεναρχείου, ήταν κρυμμένα στο φορτηγό που οδηγούσε ο 36χρονος, και τοποθετημένα στην καμπίνα του συνοδηγού και τα ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος.

Εκτός από την κοκαΐνη εντοπίστηκαν και 483,8 γραμμαρίων ειδικά κατεργασμένης κάνναβης. Η αξία του συνόλου των ναρκωτικών αποτιμάται στα 400.000 ευρώ.

Οι Λιμενικοί τώρα προσπαθούν από τα τέσσερα κινητά τηλέφωνα και τον φορητά ηλεκτρονικό υπολογιστή που κατέσχεσαν να εντοπίσουν πιθανόν και υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος και κυρίως του τελικούς αποδέκτες στην περιοχή της Αττικής.

Πρώτη Ενημέρωση: Συντονισμένη επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης ατόμων για κατοχή μεγάλης ποσότητας κοκαϊνης και κατεργασμένης ινδικής κάνναβης στην Πάτρα

Στο πλαίσιο της καταπολέμησης των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθησαν, ύστερα από επιχείρηση του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, δύο ηλικίας 36 και 26 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες χθες, συνελήφθησαν στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ένας 36χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (τράκτορας – επικαθήμενο) και ο 26χρονος συνοδηγός του, διότι κατά τη διενέργεια ελέγχου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, εντοπίστηκαν:

α) εννέα πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μεικτού βάρους οχτώ χιλιάδων εκατόν ογδόντα πέντε γραμμαρίων και δύο δεκάτων του γραμμαρίου  (8.185,2γρ.), εντός του χώρου της καμπίνας και συγκεκριμένα στα πλαινά τοιχώματα πάνω από τη θέση του συνοδηγού και πίσω από υφιστάμενους αποθηκευτικούς χώρους (ντουλάπια) και

β) πέντε πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κατεργασμένη ινδική κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους τετρακοσίων ογδόντα τριών γραμμαρίων και οχτώ δεκάτων του γραμμαρίου (483,8γρ.), εντός του ηλεκτρονικού πίνακα ραδιοεπικοινωνιών, πάνω από τη θέση του οδηγού.

Από την Λιμενική Αρχή Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες, ο προαναφερόμενος τράκτορας, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.