Προφυλακιστέοι οι τέσσερις συλληφθέντες για την τραγωδία στην Πάλαιρο

advertisement

Ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα οδηγήθηκαν χθες το πρωί οι 4 συλληφθέντες κατηγορούμενοι διακινητές για την τραγωδία της Παλαίρου, όπου και βρήκαν φρικτό θάνατο 12 μετανάστες, ανάμεσα τους και τέσσερα μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με το cityvoice και οι τέσσερις κρίθηκαν προφυλακιστέοι με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα όπου και αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρές κατηγορίες που έχουν να κάνουν με την συμμετοχή τους σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης αλλοδαπών αλλά και τον φόνο εκ προ μελέτης.

 

Πρόκειται για έναν 20χρονο από την Κωνωπίνα Ξηρομέρου, την 53χρονη μητέρα του που κατηγορείται για απλή συνεργεία και φέρεται να είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης των διακινητών,

έναν 58χρονο Παλαιστίνιο (υπηκόο Λιβάνου) ο οποίος είχε αναλάβει να οδηγήσει το κλεμμένο από την Πάλαιρο σκάφος καθώς και άλλον έναν 34χρονο αλλοδαπό που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν αυτός που συντόνιζε το κύκλωμα.

Ο 20χρονος και η μητέρα του στην απολογία τους αρνήθηκαν την οποιαδήποτε ανάμειξη με το κύκλωμα

και ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν μπροστά σε μια συζήτηση που είχαν τα άλλα δύο μέλη της οικογένειας -τα οποία και καταζητούνται-με έναν Σύριο που δήλωνε Παλαιστίνιος.

Όσον αφορά τους άλλους δύο αλλοδαπούς διακινητές, ο 58χρονος Παλαιστίνιος, και χειριστής του μοιραίου σκάφους σύμφωνα με πληροφορίες του cityVoice.gr, φαίνεται να υποστήριξε ότι υπάρχει κύκλωμα από την Αθήνα που τον επέλεξε για να “εκτελέσει” το έργο της μεταφοράς,

ενώ ανέφερε επίσης ότι η συζήτηση για την κλοπή του σκάφους από το λιμάνι της Παλαίρου αλλά και το σχέδιο της “επιχείρησης” έγινε στο σπίτι της οικογένειας, παρουσία και των τεσσάρων μελών, κάτι που είπε στην απολογία του και ο 34χρονος Σύριος.

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δύο μεγαλύτερων αδερφών του 20χρονου συλληφθέντα από την Κωνωπίνα αλλά και ένος άνδρα Αιγυπτιακής καταγωγής ο οποίος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος.

Το…”εισιτήριο” του θανάτου

Στο μεταξύ νέα στοιχεία έρχονται στο φως από τις καταθέσεις των διασωθέντων αλλοδαπών, για την “ταρίφα” που εισέπραξαν τα μέλη του κυκλώματος τάζοντας ένα καλύτερο μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο cityVoice.gr, οι διακινητές μετέφεραν τους αλλοδαπούς στο συγκεκριμένο σημείο έναντι αδράς αμοιβής, που φθάνει τις 2.000-3.000 ευρώ ανά άτομο,

ενώ υπήρξε και η πληροφορία η οποία και εξετάζεται από τις αρχές- ότι τους είχαν υποσχεθεί ότι θα μετακινηθούν με το 8 μέτρων σκάφος μέχρι ενός σημείου και ότι στην συνέχεια θα τους παραλάμβανε άλλο μεγαλύτερο σκάφος.