Άγγλοι μάγοι διεκδικούν το… copyright για την επωνυμία Χρυσή Αυγή

advertisement

Δεν τούς έφταναν τα μπλεξίματα που έχουν με το νόμο, και oι απειλές των τρομοκρατών, στη Χρυσή Αυγή έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν και την μήνιν των… μάγων για το copyright της επωνυμίας!

Υπό τον τίτλο “Η μαγεία ενάντια στη Χρυσή Αυγή” και τον υποτιτλο “Μία κρυφή αγγλική εταιρεία, που συμπεριλαμβάνει μάγους και αποκρυφιστές, επιτίθεται στο ελληνικό ακροδεξιό κόμμα διότι τους έκλεψε το όνομα”, η βελγική εφημεριδα “La Libre Belgique” αναφέρει ότι “το τάγμα Χρυσή Αυγή ή Hermetic Order of thε Golden Dawn το οποίο δημιουργήθηκε το 1888 και στη συνέχεια διαλύθηκε σε πολλές μικρές ομάδες,” διεκδικούν στο διαδίκτυο το όνομα Χρυσή Αυγή…

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι οι τελετές τους, στα όρια της πραγματικότητας, προκάλεσαν την περιέργεια γνωστών συγγραφέων όπως ο B.Stoker (Dracula)και William Butler Yeats. Όπως κάθε κρυφή οργάνωση, συνεχίζει η εφημερίδα, το Τάγμα δεν κατοχύρωσε το όνομά του και έτσι δεν έχει καμιά νομική δυνατότητα να εξαναγκάσει το ελληνικό πολιτικό κόμμα να αλλάξει το όνομά του. Φωνάζουν ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την ακροδεξιά, αλλά κάποια στοιχεία δείχνουν το αντίθετο, αναφέρει η εφημεριδα.

Συνεχίζοντας επισημαίνει ότι “στον βαθμό που η μαγεία δεν μπορεί να αναγκάσει το ελληνικό κόμμα να μετονομαστεί, οι μάγοι στρέφονται στο διαδίκτυο” στο οποίο, όπως σημειώνει η εφημερίδα, “οι χιτλερικοί χαιρετισμοί αντικατέστησαν τις καβαλιστικές τελετές στο google images, και μέσω ανοιχτών επιστολών διεκδικούν την αποκλειστικότητα του ονόματος”.

Δε νομίζουμε πάντως ότι τα μέλη της ΧΑ θα βρεθούν αντιμέτωπα με κατάρες και άλλα μαγικά ξόρκια…