Βίντεο & Φώτο-Πάτρα: 22 προσαγωγές και μια σύλληψη για τα χθεσινοβραδινά επεισόδια

advertisement

09:30: Σε μια σύλληψη και στην προσαγωγή 22 ατόμων προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, στο πλαίσιο των χθεσινοβραδινών επεισοδίων στο κέντρο της Πάτρας.

Σημαντικές φθορές προκλήθηκαν στα τραπεζικά υποκαταστήματα της Άλφα και της Πειραιώς στα Υψηλά Αλώνια και στην Κορίνθου αντίστοιχα.

Στόχος των αντιεξουσιαστών έπεσε για ακόμα μια φορά κατάστημα με ηλεκτρικά-ηλεκτρονικά είδη επί της Κορίνθου στο ύψος της Κολοκοτρώνη.

 

21:55: Περίπου 150 διαδηλώτές είναι αποκλεισμένα από όλες τις πλευρές στην Ηρώων Πολυτεχνείου από άνδρες των ΜΑΤ

 

20:40: Τα άτομα ετοιμάζονται να κάνουν πορεία από την περιοχή της Αγίας Σοφίας προς το κέντρο.

20:29: Τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου βρίσκονται αυτή την στιγμή στην περιοχή της Αγίας Σοφίας και απωθούνται από τους αστυνομικούς . Έχουν βάλει φωτιά σε αρκετούς κάδους έχουν κατατραφεί πεζοδρόμια και η ατμόσφαιρα από τα χημικά είναι αποπνικτική ενώ έχουν γίνει και προσαγωγές.

20:07: Ομάδα αντιεξουσιαστών έβαλαν φωτιά σε κάδο στην Μαιζώνος και Αράτου. Αρκετά άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου είναι συγκεντρωμένα στην πλατεία Πυροσβεστείου

19:40: Η πορεία κατέβηκε την οδό Γούναρη και μπήκε στην Μαιζώνος . Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κατέστρεψαν κάδους του Δήμου και πέταξαν και μία βόμβα μολότοφ στην δυνάμη των αστυνομικών.

 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αυτή την στιγμή η πορεία κατευθύνεται προς την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως διαμέσου της Γούναρης ενώ έριξαν και κάποιες πέτρες στα γραφέια της Χρύσης Αυγής 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μικροεπεισόδιο συνέβη πρίν από λίγο στην διαστάυρωση των οδών Πατρέως και Όθωνος Αμαλίας . Έπεσε μια μολότοφ καθώς και κάποιες πέτρες αλλά δεν απάντησαν οι αστυνομικοί και έληξε η αναταραχή.

ΠΡΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Σε επιφυλακή έχει τεθεί η Αστυνομία εν όψει της μεγάλης πορείας που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα από το Παράρτημα. Στόχος της Αστυνομίας είναι να αποτραπούν επεισόδια κατά την διάρκεια της πορείας που αναμένεται να είναι ογκώδης.

Όλο το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας βρίσκεται επί ποδός, προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τους ήρωες του ’73. «Πονοκέφαλο» για την Αστυνομία αποτελεί η ομάδα που ανήκει στον χώρο των αντιεξουσιαστών, η οποία βρίσκεται συνήθως στην «ουρά» της πορείας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, πως η Αστυνομία είναι αποφασισμένη να «απαντήσει» σε περίπτωση που επιχειρηθεί η πρόκληση αναταραχής, επεισοδίων και εκτρόπων προς πάσα κατεύθυνση.

Διμοιρίες της ΕΛ.ΑΣ. που θα έχουν καταφθάσει και τις όμορες Αστυνομικές Διευθύνσεις, θα βρίσκονται σε κομβικά σημεία για να απαντήσουν σε τυχόν πρόκληση, ενώ το σχέδιο που έχει καταρτιστεί περιλαμβάνει «στενό μαρκάρισμα» των διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της πορείας. Τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Γούναρη, το Γ’ Αστυνομικό Τμήμα, το Δημαρχείο και το Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού είναι ορισμένοι από τους πιθανούς στόχους, οι οποίοι θα μετατραπούν σε «φρούριο», ενώ μεγάλος αριθμός αστυνομικών θα κυκλοφορεί με πολιτικά ρούχα, εποπτεύοντας τις επετειακές εκδηλώσεις.

Στόχος της Αστυνομίας, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, είναι ο κόσμος να κατέβει στους δρόμους και να διαδηλώσει ειρηνικά, χωρίς να προκληθούν επεισόδια. Η Αστυνομία από προχθές παρακολουθεί διακριτικά και το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου, στην οδό Κορίνθου και φέρεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει τυχόν προσπάθεια επανακατάληψής του από διάφορες ομάδες.


Το φωτογραφικό υλικό είναι της Φαύστα Φρανζή