Αιτωλοακαρνανία: Συνελήφθησαν Έλληνας και Παλαιστίνιος για το ναυάγιο στην Πάλαιρο- Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό διακινητών

advertisement

Συνελήφθησαν οι δυο από τους πέντε διακινητές μεταναστών που ευθύνονται για την τραγωδία στη Λευκάδα από άνδρες της Α.Δ. Ακαρνανίας.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες προκύπτει η εμπλοκή ενός 55χρονου Παλαιστίνιου στην καταγωγή (υπηκόου Λιβάνου) που ήταν μεταξύ των 27 μεταναστών και είχε αναλάβει να οδηγήσει το κλεμμένο από την Πάλαιρο σκάφος στη Λευκάδα. Αυτός συνελήφθη όπως επίσης και ένας 20χρονος εκ των τριών ξηρομεριτών συγγενών που συνδέονται με την υπόθεση.

 

Πρόκειται για άτομα από την περιοχή της Κωνωπίνας που έχουν κατά κόρον απασχολήσει το αστυνομικό δελτίο. Ο ένας τους συνελήφθη ενώ στην περιοχή της Κωνωπίνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα όχημα των εμπλεκόμενων ντόπιων αλλά και ένα όχημα ενός Αιγύπτιου που επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση και αναζητείται.

Επίσης εντοπίστηκε το βανάκι μεταφοράς των μεταναστών στο οποίο είχαν τοποθετηθεί πινακίδες κλεμμένες από όχημα στην Κανδήλα. Το συγκεκριμένο όχημα είχε κλαπεί από το Μοσχάτο την 31η Οκτωβρίου.

Η αστυνομία προχώρησε σε ερεύνα σε Κωνωπίνα και Αμφιλοχία όπου διατηρούν σπίτια τα τρία αδέλφια που εμπλέκονται ως διακινητές μεταναστών στην υπόθεση και κατάσχεσαν ένα αυτοκίνητο, το βαν που μετέφεραν τους μετανάστες και το αυτοκίνητο του Αιγύπτιου.

Πηγή: agrinionews.gr