“Ταξιδεύοντας με τον Τζείμ” την Κυριακή στην Οβρυά!

advertisement

Ο Δήμος Πατρέων φιλοξενεί στην Οβρυά την επιτυχημένη παιδική παράσταση στηριγμένη στον μύθο του Αισώπου ο Τζίτζικας και Μέρμηγκας, “Ταξιδεύοντας με τον Τζεϊμ” του Διονύση Μπάστα. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Οβρυάς (κάτω από την κεντρική πλατεία, την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, στις 11.30 το πρωί. Τιμή εισιτήριου: 5 ευρώ

Λίγα λόγια για το έργο

 

Το παραμύθι με τον Τζεϊμ (τζιτζίκι) μας ταξιδεύει σε μαγικές στιγμές μαζί με τους τρεις φίλους του, τον Προκόπη (μυρμήγκι), τον Ξεφτέρη (μυρμήγκι) και την Μαριγώ (αλεπού). Μέσα από τα τραγούδια και την ανεμελεία του Τζεϊμ καταλαβαίνουμε ότι θέλει να γίνει τραγουδιστής, χωρίς όμως κόπο. Σε αντίθεση με τον Τζεϊμ, ο Ξεφτέρης και ο Προκόπης δουλεύουν σκληρά από την ανατολή μέχρι την δύση του ηλίου και μας διδάσκουν την λαϊκή παροιμία «Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

Από την άλλη το τρίτο μέρος της παρέας η Μαριγώ με την πανούργα πονηριά της παριστάνει την φίλη στον Τζεϊμ αλλά τελικά τον αφήνει μόνο του.

Το ηθικό δίδαγμα της παράστασης «Ταξιδεύοντας με τον Τζεϊμ» είναι ότι πάντα πρέπει να φροντίζεις για το μέλλον σου ειδικά εάν γνωρίζεις από πριν τις ανάγκες που μπορούν να προκύψουν. Και τέλος ότι η ομαδικότητα και η συνεργασία πάντα μας βοηθάει στην ζωή μας. Το παραμύθι γίνεται διαδραστικό καθώς κατά την διάρκεια της παράστασης τα παιδιά λαμβάνουν μέρος.

Διεύθυνση Παραγωγής: Τζοβάνης Μπάστας

Σκηνοθεσία – Κείμενα: Διονύσης Μπάστας

Μουσική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Κούρος

Χορογραφίες: Μαριάννα Παπαδοπούλου

Παίζουν οι ηθοποιοί

Διονύσης Μπάστας

Λαμπρινή Χουμουρίτη

Χρήστος Βασιλακόπουλος

Άρης Γκέτσης