Πρόταση εισαγγελέα​: Στα … μαλακά ο Μάκης Ψωμιάδης

advertisement

Την απαλλαγή του Μάκη Ψωμιάδη από τον μεγαλύτερο όγκο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για την υπόθεση των στημένων αγώνων εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας, Βιργινία Σακελλαροπούλου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας. Ειδικότερα, πρότεινε την ενοχή του πρώην μεγαλοπαράγοντα της ΑΕΚ μόνο στην κατηγορία για απόπειρα εκβίασης – δωροληψίας σε αλλοίωση αποτελέσματος τεσσάρων αγώνων.

Στην περίπτωση που αυτή η εισαγγελική πρόταση υιοθετηθεί από τους δικαστές, ο Μάκης Ψωμιάδης θα πέσει στα μαλακά, επιβεβαιώνοντας αρκετούς που παρακολουθούσαν την υπόθεση και εκτιμούσαν πως η τιμωρία του δεν θα είναι βαριά. Η εισαγγελέας της έδρας, Βιργινία Σακελλαροπούλου, ήταν επίσης απαλλακτική για τον γιο του, Σταύρο Ψωμιάδη, για τον οποίο πρότεινε να αθωωθεί απ’ όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση ακόμη τριών εκ των συνολικά έντεκα κατηγορουμένων και συγκεκριμένα του πράκτορα του ΟΠΑΠ Δ. Δημητρίου, του αυτοκινητιστή Γ. Χαβενετίδη και του ποδοσφαιρικού παράγοντα Ευαγγ. Αγγελή.

Ειδικότερα η εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε την αθώωση του Μάκη Ψωμιάδη για την κατηγορία της ένταξης, διεύθυνσης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, τη μετατροπή της κακουργηματικής εκβίασης σε κακουργηματική απόπειρα εκβίασης καθώς και την απαλλαγή για παράνομο στοίχημα και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αντίθετα, πρότεινε ενοχή για δωροδοκία – δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος 4 αγώνων.

Για τον πρώην προπονητή Καβάλας Γ. Παπακώστα ζητείται ενοχή για δωροδοκία, δωροληψία σε 4 αγώνες και αθώωση για δωροδοκία σχετικά με αλλοίωση αποτελέσματος σε έναν αγώνα, για εγκληματική οργάνωση και συμμετοχή σε παράνομο στοιχηματισμό.

Για τον Κ. Ριαβόγλου πρότεινε ενοχή για δωροδοκία, δωροληψία για αλλοίωση τριών αγώνων, αθώωση για δωροδοκία δωροληψία για έναν αγώνα και ενοχή σε παράνομο στοιχηματισμό ύψους 130.000 ευρώ υπέρ του Αγρ. Αστέρα.

Για το Θ. Μητρόπουλο εισηγήθηκε: ένοχος για δωροδοκία σχετικά με 3 αγώνες, αθώος για δωροδοκία σχετικά με ένα αγώνα και αθώος για παράνομο στοιχηματισμό.

Για τον πρόεδρο ΠΑΣ Γιάννενα, Γ. Χριστοβασίλη: ένοχο για δωροδοκία, δωροληψία που αφορά σε έναν αγώνα, αθώος για δωροδοκία σε τρεις αγώνες και αθώος σε παράνομη συμμετοχή σε στοίχημα.

Για το Δ. Κωτούλα: ένοχος για δωροδοκία σχετικά με έναν αγώνα, αθώος για παράνομο στοίχημα.

Για τον προπονητή Π. Αμανατίδη: ένοχος για δωροδοκία σχετικά με έναν αγώνα, αθώος για δωροδοκία σε έναν αγώνα και για παράνομο στοιχηματισμό.