Παραίτηση Σηφουνάκη με αιχμές

advertisement

Επιστολή στον γραμματέα της ΚΟ Παναγιώτη Ρήγα απέστειλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, καταλογίζοντας προβλήματα και δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Επισυνάπτει, δε, κατά πληροφορίες, την παραίτησή του από τη θέση του εισηγητή της ΚΟ για τα θέματα που είχε οριστεί (Ναυτιλίας και Υποδομών) προς τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σηφουνάκης περιγράφει μία κατάσταση κατά την οποία οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είτε έχουν ελλιπή ενημέρωση για κρίσιμα ζητήματα, είτε καλούνται να τοποθετηθούν την τελευταία στιγμή και επί προειλημμένων αποφάσεων. Όλα αυτά, ασφαλώς, ο κ. Σηφουνάκης εμφανίζεται να τα έχει πει σε πρόσφατες συνεδριάσεις της ΚΟ του κόμματός του.

Ως τελευταία κρούσματα περιγράφει τόσο την αδράνεια του ΠΑΣΟΚ στο θέμα των αλλαγών του Καλλικράτη, όσο και το νομοσχέδιο για την φορολογία ακινήτων όπου το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει προτάσεις επί ενάμιση χρόνο και η κυβέρνηση έφερε για συζήτηση ένα “πρόχειρο κατασκεύασμα”, αλλά και για τις πολιτικές που ακολουθεί το υπουργείο Ναυτιλίας.

Μιλά ακόμα για «συγκεχυμένο» πολιτικό στίγμα που δίνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν διστάζει να αναφερθεί και στις αδυναμίες της προγραμματικής συμφωνίας των δύο κομμάτων.