Δημόσιο: Παράταση για τις απολύσεις.Πότε και πόσες θα γίνουν

advertisement

Ανοικτό είναι πλέον το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα παράτασης και στο μείζον ζήτημα των 2.000 απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, που προβλέπονται στο μνημόνιο με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον προσεχή Δεκέμβριο.

Πλέον, το σενάριο να μεταφερθούν χρονικά το Μάρτιο και να προστεθούν στις άλλες 3.000 αποχωρήσεις, που ζητούν οι δανειστές για το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς, θεωρείται πιθανόν.

Μόνο, που σε αυτήν την περίπτωση, ο εντοπισμός αυτού του μεγάλου αριθμού απολύσεων 5.000 εργαζομένων θα προκύψει κατά μεγάλο ποσοστό από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από τον Ιούλιο.

«Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραμένει ξεκάθαρα προσηλωμένο στους στόχους του και στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας.

Εάν φτάσουμε μέσα Δεκεμβρίου και δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το ποιοι θα αποτελέσουν πηγές υποχρεωτικών αποχωρήσεων, τότε μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ζητηθεί έξτρα χρόνος για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δέσμευσης, σε συνάρτηση με τις αποφάσεις της κυβέρνησης», τόνισαν στον «Ε.Τ.» πηγές προσκείμενες στον κ. Μητσοτάκη.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος