Ολύμπια Οδός: Τα Χριστούγεννα “κληρώνει” για την έναρξη των εργασιών!

advertisement

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για να προχωρήσουν με εντατικούς ρυθμούς τα έργα στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Όπως εξήγησε ο Γ.Γ., θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση από τη Βουλή των αναθεωρημένων συμβάσεων παραχώρησης και να έχουν πληρωθεί με κάποια ποσά οι παραχωρησιούχοι.

 

Ετσι μέσα στον Δεκέμβριο θα έρθουν προς ψήφιση στην Βουλή οι τροποποιημένες συμβάσεις για την επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις «παγωμένους» αυτοκινητόδρομους, με προτεραιότητα την «Ολυμπία» Οδό.

Θα προηγηθεί δε διαβούλευση με τις κατά τόπους Περιφέρειες για την τελική διαμόρφωση τους, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, με τον οποίο και συμφώνησαν να οριστεί σύντομα συνάντηση.

Ο Περιφερειάρχης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή, καθώς τόσο η Ολυμπία όσο και η Ιόνια Οδός αποτελούν σημαντικούς κόμβους για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.