Μια μοναδική ιστορία, με πανομοιότυπα πεντάδυμα

advertisement

Tα ονόματά τους είναι Annette, Cecile, Emilie, Marie and Yvonne, όμως είναι γνωστές ως οι Πεντάδυμες Dionne. Πρόκειται για τα μοναδικά πανομοιότυπα πεντάδυμα που έχουν καταγραφεί ποτέ, τα οποία συλλήφθηκαν με φυσιολογικό τρόπο και επέζησαν μετά τη γέννα.

Όταν τα πέντε μωρά έγιναν 9 μηνών, η πολιτεία του Καναδά τα πήρε από τους γονείς τους και τα έθεσε υπό την προστασία του κράτους, παρέχοντάς τους κατάλυμα, το λεγόμενο Quintland, στο οποίο παρακολουθούνταν διαρκώς με ιατρικές εξετάσεις και μεγάλωναν ουσιαστικά σαν πειραματόζωα, με συγκεκριμένο πρόγραμμα και χωρίς να έρχονται σε επαφή με τον έξω κόσμο ή με τους γονείς τους, παρά μόνο με το νοσηλευτικό προσωπικό. Στο “σπίτι” τους πήγαιναν τουρίστες και τα παρατηρούσαν, χωρίς όμως να επικοινωνούν μαζί τους.

Όταν έγιναν 9 ετών, οι γονείς κατάφεραν να κερδίσουν την επιμέλεια των παιδιών, όμως συνέχισαν να τα κρατούν στη γυάλα, «παραχωρώντας» τα μόνο για φωτογραφήσεις και ως αξιοθέατα σε τουρίστες, προκειμένου να κερδίζουν χρήματα. Όταν πλέον μεγάλωσαν, τα κορίτσια ισχυρίστηκαν πως δεν έχουν δει ούτε ένα δολάριο από τα εκατομμύρια που υποτίθεται πως έβγαλαν εις βάρος τους το κράτος και οι γονείς τους.

Σε κάθε περίπτωση, η πορεία της ζωής τους, ύστερα από τις τραυματικές παιδικές εμπειρίες, δεν ήταν φυσιολογική. Το μόνο που έχει γνωστοποιηθεί είναι ότι τρεις από αυτές ζουν απομονωμένες από όλους και από όλα, σε ένα σπίτι στο Μόντρεαλ.