Αχαΐα: Κανονικά από σήμερα η μεταφορά των μαθητών!

advertisement

Κανονικά άρχισε από σήμερα Δευτέρα 11 Νοεμβρίου η μεταφορά όλων των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, έπειτα την πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κατά την οποία επελέγησαν με τη μέθοδο της ανάθεσης οι δικαιούχοι με τα λεωφορεία.

Κατά την συνάντηση που είχαν την περασμένη Παρασκευή ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας Ανδρέα Μανωλόπουλο, τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Πατρών Α.Ε. Ιωάννη Ρήγα και το μέλος του Δ.Σ. Διονύσιο Καραγιάννη, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης της Π.Δ.Ε. Κωνσταντίνο Κόλλαρη, δόθηκε τελικά λύση στο μείζον θέμα του μεταφορικού έργου στην Αχαία.

 

«Μετά από επίπονες προσπάθειες εδώ και αρκετούς μήνες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τις συνεχείς συναντήσεις και παρεμβάσεις τόσο στα αρμόδια Υπουργεία όσο και στους μεταφορείς, βρέθηκε τελικά η ‘χρυσή τομή’ για να μπορέσει να λυθεί το ζήτημα που είχε προκύψει και είχε δημιουργήσει πρόβλημα σε χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αλεξόπουλος.

«Ήδη έχει δρομολογηθεί για τα υφιστάμενα δρομολόγια η διαδικασία εξόφλησης των οφειλών της σχολικής περιόδου 2012-2013 και έτσι ο στόχος μας για άμεση εκκίνηση των δρομολογίων και με τα λεωφορεία γίνεται πράξη, αφού ήδη εδώ και αρκετές ημέρες εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια των ταξί» συμπλήρωσε ο κ. Αλεξόπουλος και κατέληξε: «Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις συγκεκριμένες ελλείψεις στην έγκαιρη αντιμετώπιση του θέματος από την πλευρά της Πολιτείας, καθ’ ότι και φέτος ξεκίνησαν οι μεταφορείς τα δρομολόγια χωρίς να έχουν εξοφληθεί για το προηγούμενο έτος, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τόσο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος όσο οι γονείς, οι μαθητές και οι μεταφορείς των ΚΤΕΛ και των ταξί».