Πάτρα: Σήμερα η απόφαση για Αναισθησιολόγο- Κατηγορείται για θάνατο ασθενούς στο Νοσοκομείο του Ρίου

advertisement

Σήμερα αναμένεται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (εξαιτίας και της πανελλαδικής στάσης εργασίας δικαστών, εισαγγελέων και δικαστικών υπαλλήλων), να εκδοθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών σχετικά με τον αναισθησιολόγο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίον, που κατηγορείται για το θάνατο ασθενούς.

Την περασμένη εβδομάδα η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, καθώς θεωρεί επαρκή τα στοιχεία της ενοχής του, στον οποίον μάλιστα απέδωσε βαρείς χαρακτηρισμούς για τον τρόπο άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, ενώ υποστήριξε ότι με ψυχρότητα μείωσε την παροχή οξυγόνου σε ασθενή που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με αποτέλεσμα να πεθάνει.

 

Από την πλευρά του ο ιατρός υποστήριξε πως δεν ευθύνεται ο ίδιος για τον θάνατο του ασθενούς, ούτε επέδειξε ιατρική αμέλεια.

Ο ασθενής Βασίλης Κλωνής είχε αποβιώσει το 2002. Σε πρώτο βαθμό ο γιατρός είχε αθωωθεί με ψήφους 6-1 όμως κάθισε ξανά στο εδώλιο μετά από έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας Γιώργος Μποροδήμος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γιατρός έδωσε εντολή σε νοσηλευτή να μειώσει την παροχή οξυγόνου από 8 λίτρα σε 3 λίτρα το λεπτό. Επίσης χορήγησε φάρμακο πενταθόλη με αποτέλεσμα να αδρανοποιηθούν οι πνεύμονες του ασθενούς.