«Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε την Αμυντική μας Βιομηχανία και την ΕΒΟ Αιγίου…»

advertisement

Με αφορμή το εκ νέου άνοιγμα από την τρόικα του ζητήματος για το μέλλον της εταιρίας “Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα” (ΕΑΣ), στην οποία ανήκει και η ΕΒΟ Αιγίου, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Για άλλη μια φορά, οι Αιγιαλείς και όλοι οι Αχαιοί παρακολουθούμε την τρόικα να πιέζει την κυβέρνηση να προχωρήσει στο κλείσιμο ή στην αναδιάρθρωση και ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) και συνακόλουθα της μονάδας παραγωγής της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (ΕΒΟ) στο Αίγιο.

Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΕΒΟ Αιγίου βρίσκονται σε απόλυτη εργασιακή ανασφάλεια, λόγω της μεγάλης πιθανότητας απόλυσης μεγάλου μέρους του υπάρχοντος προσωπικού του.
Εδώ αξίζει να θυμηθούμε το 2010 δόθηκαν ψεύτικες υποσχέσεις και παραπλανητικές διαβεβαιώσεις στους συμβασιούχους εργαζόμενους της εταιρίας, αλλά στη συνέχεια απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, από αυτούς που τους διαβεβαίωναν ότι θα παραμείνουν. Η πολιτική αφερεγγυότητα και αναξιοπιστία στο μεγαλείο της, δηλαδή!
Στη συνέχεια, άρχισαν να οδηγούνται σταδιακά στην απόγνωση και οι μόνιμοι εργαζόμενοι της αμυντικής μας βιομηχανίας, αφού δεν τους καταβάλλονταν οι δεδουλευμένες τους αποδοχές.
Το 2011 αποφασίσθηκε η απομάκρυνση περίπου 400 από τους 1040 εργαζόμενους που απέμειναν συνολικά στα ΕΑΣ, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν και εργαζόμενοι στην ΕΒΟ Αιγίου.
Χθες ακούγαμε ότι η τρόικα παραμένει αμετακίνητη στο ζήτημα του οριστικού κλεισίματος της εταιρίας και την απόλυση του συνόλου των εργαζομένων της.
Τώρα ακούμε ότι προωθείται συμφωνία για απολύσεις 1.000 εργαζόμενων των ΕΑΣ και ότι μόνο ένα από τα εργοστάσια που λειτουργούν σήμερα, θα παραμείνει ανοιχτό και στο μέλλον.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι πρόσφατα δαπανήθηκαν περίπου 17.000.000 ευρώ για την ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου της ΕΒΟ στο Αίγιο, ενώ πρόσφατα μάθαμε ότι η ΕΒΟ έχει λάβει παραγγελία ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.
Όλοι οι Αχαιοί, αλλά πολύ περισσότερο σύσσωμη η κοινωνία της Αιγιάλειας, δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε το ενδεχόμενο “λουκέτο” στο εργοστάσιο της ΕΒΟ στο Αίγιο, που θα καταδικάσει -για μια ακόμη φορά- την Αχαΐα και ειδικότερα την Αιγιάλεια στην υπανάπτυξη και τη φτώχεια…»._