Πάτρα: Το Θαλάσσιο Μέτωπο στην σημερινή συνάντηση Δημαρά με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ

Συνάντηση με τον νέο  Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ  Κώστα Μανιατόπουλο  είχε σήμερα το πρωί στην Αθήνα ο Δήμαρχος της Πάτρας  Γιάννης Δημαράς προκειμένου να συζητήσουν το θέμα του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, μετά τις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη, αλλά και τις φήμες περί των απαιτήσεων της Τρόικας.

Οι κ.κ. Μανιατόπουλος  και Δημαράς συζήτησαν διεξοδικά σχετικά με τις διαχρονικές διεκδικήσεις της πόλης, τη σύμβαση παραχώρησης και τις δεσμεύσεις προφορικές και γραπτές, Πρωθυπουργών, Αντιπροέδρων της Κυβέρνησης και Υπουργών.

 

Ο Δήμαρχος της Πάτρας ενημέρωσε τον Πατρινό Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ ότι η πόλη δεν κάνει καμία υπαναχώρηση στο θέμα των 3,5 χιλιομέτρων που της έχουν αποδοθεί και τα οποία διαχειρίζεται.

Σε ό,τι αφορά τις δύο λιμενολεκάνες που ακόμη δεν έχουν παραχωρηθεί, αλλά με βάση την σύμβαση που έχει υπογραφεί, πρόκειται να παραχωρηθούν στον Δήμο Πατρέων με την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης του νέου λιμανιού, ο κ. Δημαράς τόνισε ότι  ο Δήμος της Πάτρας είναι ανοικτός στη συζήτηση υπό την προϋπόθεση ότι η όποια επένδυση σχεδιάζει ενδεχομένως να κάνει το ΤΑΙΠΕΔ  να είναι προς όφελος της πόλης και της αναβάθμισης της ζωής των κατοίκων της.

Ο κ. Μανιατόπουλος είπε στον Δήμαρχο ότι δεν έχει προλάβει να ενημερωθεί για το θέμα του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, ενώ  δεν γνωρίζει τις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη.

Ωστόσο δεσμεύτηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία ενέργεια σχετικά με το θαλάσσιο μέτωπο αν πρώτα δεν ακούσει και την άποψη του Δήμου και των φορέων στο πλαίσιο συνάντησης που θα οριστεί και στην οποία θα ακουστεί και η άποψη του ΤΑΙΠΕΔ.

 

 

advertisement