Αχαΐα: Με καταλήψεις σε σχολεία και αποκλεισμό της Περιφέρειας προειδοποιούν οι γονείς- “Αγκάθι” η μεταφορά μαθητών

Mε καταλήψεις στα σχολεία και κλείσιμο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απαντούν οι γονείς στο αδιέξοδο που έχει προκύψει στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών στο νομό Αχαΐας.  Παρά τις διαβεβαιώσεις, δεν έχει ακόμα περάσει η σχετική τροπολογία με την οποία θα λυνόταν το πρόβλημα.


Την ίδια ώρα, χιλιάδες είναι μαθητές στο Νομό, κυρίως στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές που ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν έχουν ακόμα πρόσβαση στα σχολεία τους.

 

Την περασμένη εβδομάδα γονείς και κηδεμόνες παρουσία και μαθητών, βρέθηκαν στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στην Πάτρα όπου και συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα για το μεταφορικό. Τότε παρά το γεγονός πως είχαν προειδοποιήσει πως θα προχωρούσαν σε αποκλεισμό διαρκείας της Περιφέρειας, δεν έκαναν πράξη την “απειλή” τους και αποφάσισαν να δώσουν νέα παράταση χρόνου στους ιθύνοντες.

Η καθυστέρηση έναρξης της μεταφοράς των μαθητών πλέον αποτελεί για τους γονείς, την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής και ανοχής τους και πλέον εξετάζουν πολύ σοβαρά το γεγονός να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

advertisement