Βίντεο & Φώτο-Πάτρα: Στην Γερμανία θα “ταξίδευαν” τα 74 κιλά χασίς μέσω του Λιμανιού- Αλβανοί οι διακινητές

Εβδομήντα τέσσερα κιλά και 289 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, εντοπίστηκαν σε Ι.Χ αυτοκίνητο που επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ιταλία μέσω του Λιμανιού της Πάτρας.

Σε έλεγχο που έγινε χθες το βράδυ πριν την επιβίβαση της μπλε Μερσεντές, με οδηγό έναν άνδρα Αλβανικής καταγωγής -Τεπελένη- που έφερε Ελληνική ταυτότητα και συνοδηγό επίσης Αλβανό, οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, εντόπισαν 88 πλαστικές συσκευασίες, που περιείχαν την μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

Το χασίς, ήταν κρυμμένο σε διάφορα σημεία του οχήματος. Οι δυο επιβάτες συνελήφθησαν και στο πλαίσιο του αυτοφώρου θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πατρών. Κατασχέθηκαν ένα GPS και δυο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα επικοινωνίας της παράνομης δραστηριότητας.

Από την έρευνα προέκυψε πως οι διακινητές σε συνεννόηση με άνδρα επίσης Αλβανικής καταγωγής που διαμένει στην Αττική, είχαν πάρει εντολή να παραδώσουν τα ναρκωτικά σε Αλβανό, σε πόλη που βρίσκεται πλησίον του Αμβούργου στην Γερμανία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δυο ακόμα συνεργών των διακινητών των παράνομων ουσιών, και εξετάζεται να πρόκειται για “πλοκάμια” κυκλώματος που διακινεί από την Αλβανία μέσω της Ελλάδας, χασίς σε χώρες της Ευρώπης.

Δείτε το βίντεο- Χαράλαμπος Μουζάκης Κεντρικός Λιμενάρχης Πάτρων